Το Αρκαλοχώρι και η ευρύτερη περιοχή μέτρησαν τις πληγές τους...και τις ξαναμέτρησαν πολλές φορές μετά τον φονικό σεισμό του καλοκαιριού του 2021! Τέσσερα χρόνια μετά και πολλές είναι οι οικογένειες που περνάνε δύσκολα και ουσιαστικά δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ξανά τη στέγη που θα ήθελαν και το σχόλιο είναι και επιεικές!
Σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ο αθλητισμός, ειδικά για την νεολαία της περιοχής έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και δη ευεργετικό! Από τη μια πλευρά η εκτόξευση του μπάσκετ μέσω της Αναγέννησης (στο μπάσκετ) και των ακαδημιών της και από την άλλη η ανασύνταξη στον ιστορικό ΟΦΑ που κλείνει 65 χρόνια ζωής (1960-2025) με μπροστάρη τον πρόεδρο και αντιδήμαρχο Ζαχαρία Δερμιτζάκη και έναν προπονητή που αποδεδειγμένα έχει προσφέρει πολλά στον ΟΦΑ.
Ο Λευτέρης Ρουσσάκης είναι ο τεχνικός της πρώτης ομάδας αλλά και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας και μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV αφού επιβεβαίωσε ασφαλώς "τον πρωταγωνιστικό στόχο που έχει ο ΟΦΑ στην Α2 ΕΠΣΗ" πρόσθεσε πως πλέον "στην Ακαδημία πέφτει ακόμα περισσότερο βάρος με την παρουσία περίπου 100 παιδιών που χαίρονται το ποδόσφαιρο με όλα τα καλά που έχει η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό..."