Έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση το Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Εκτιμώ τους ανθρώπους στα χωριά γύρω από το Αρκαλοχώρι και το Καστέλλι γιατί είναι οι περισσότεροι άνθρωποι φιλήσυχοι και πολλοί από αυτούς είτε είναι απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων (ένας από αυτούς είμαι κι εγώ αλλά του Ηρακλείου) είτε γνήσιοι Κρητικοί που έζησαν και ζουν αρμονικά μαζί τους!
Ντρέπομαι σαν άνθρωπος για αυτούς που ζουν ακομα στην...ύπαιθρο με τις πληγές του σεισμού ανοικτές! Ντρέπομαι αλλά δεν έχω κι ευθύνη να κάνω αυτό που τους πρέπει! Άλλοι έχουν την ευθύνη! Εγώ έχω χρέος ωστόσο να μην αφήνω αυτές τις πληγές...να ξεχαστούν!
Στο Αρκαλοχώρι λοιπόν και τον δήμο Μινώα Πεδιάδας η Αναγέννηση έρχεται πρώτα από τον αθλητισμό! Με τον εκπληκτικό διεθνή ημιμαραθώνιο που περιμένει αυριο ολοκληρη την Κρήτη και όχι μόνο και βέβαια την ομάδα μπάσκετ που έτυχε να ονομάζεται Αναγέννηση! Μια ομάδα που φέτος όσοι παρακολουθούν στενά το άθλημα στις εθνικές κατηγορίες θεωρούν πως μπορεί να χτυπήσει άνοδο στην παλιά Α2 και νυν Elite League του ελληνικού μπάσκετ!
Aξίζει να σταθούμε στις δηλώσεις του coach Μύρωνα Παπαδάκη που άφησε να εννοηθεί πως περιμένει πολλά από την ομάδα του στην νέα σεζόν όπως και το ό, τι είναι καλύτερο το φετινό ρόστερ. Και μεταξύ μας, όλα αυτό δείχνουν: «Επιστρέφουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τη νέα σεζόν και η αλήθεια είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα στη Νational League 1 αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ίσως το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών.
Σίγουρα, ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ υψηλός και για την ομάδα μας, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τους αγώνες και να μπούμε σε ρυθμούς πρωταθλήματος.
Η ομάδα θεωρώ ότι θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και νομίζω ότι θα παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο μπάσκετ, παρόλο που κρατήσαμε τους περισσότερους παίχτες από πέρυσι.
Ήμασταν ιδιαίτερα προσεχτικοί στις κινήσεις που κάναμε το καλοκαίρι και στα παιδιά που φέραμε στην ομάδα, ώστε να ολοκληρώσουμε το ρόστερ και είμαστε σίγουροι ότι η χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερη από την περυσινή. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με αυτούς τους παίκτες. Θεωρώ ότι έχουμε πολλές δυνατότητες.»
Θα κλείσουμε με όσα είπε ο Παπαδάκης για το παιχνίδι της πρεμιέρας στην Νάξο: «Σίγουρα οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες πόσο μάλλον όταν παίζεις εκτός έδρας. Σίγουρα η ομάδα δεν είναι 100% όπως και καμία άλλη ομάδα την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά ο στόχος μας πάντα είναι η νίκη. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό στάδιο από θέμα προετοιμασίας και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει η ομάδα τον καλύτερο της εαυτό για την νίκη. Τα Φανάρια» Νάξου, είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα με νέους παίχτες αλλά και νέο προπονητή. Αυτό κάνει πιο δύσκολη την αποστολή μας γιατί η προετοιμασία στο κομμάτι τακτικής και αντιμετώπισης της ομάδας αλλά και των παιχτών είναι πολύ δύσκολη.
Δεν έχουμε καθόλου εικόνα από την αγωνιστική εικόνα του αντιπάλου. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα βάση τα δικά μας και μόνο στοιχεία επιθετικά και αμυντικά. Για εμάς η… αποστολή μας είναι αρκετά δύσκολη από την στιγμή που παίζουμε εκτός έδρας αλλά είμαι αισιόδοξος...»