Αλβανία γήπεδο

EURO 2024: Τιμωρία με χρηματικό πρόστιμο και για την Αλβανία

Ποδόσφαιρο
EURO 2024: Τιμωρία με χρηματικό πρόστιμο και για την Αλβανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε η Αλβανία απέφυγε την ποινή (με χρηματικό πρόστιμο) για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με την Κροατία.

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, αφού αρχικά επέβαλλε πρόστιμο 28.000 ευρώ στην κροατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τη συμπεριφορά των οπαδών της, στη συνέχεια έκανε το ίδιο και με αυτή της γειτονικής χώρας. Το μόνο που άλλαξε ήταν το ποσό, το οποίο για τους Αλβανούς θα είναι περίπου 20.000 ευρώ μεγαλύτερο (47.500 ευρώ).

Την ανακοίνωση του προστίματος έκανε η ίδια η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αλβανίας, που και αυτή, όπως της Κροατίας, τιμωρήθηκε για δεύτερη φορά μετά από ισάριθμα ματς των δύο πρώτων αγωνιστικών του 2ου ομίλου του Euro 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Αλβανοί τιμωρήθηκαν με 25.000 ευρώ για μετάδοση ακατάλληλων μηνυμάτων για αθλητικό αγώνα (πολιτικού, εθνικιστικού περιεχόμενου και για τα οποία έκανε καταγγελία και η Σερβία), με 20.000 για εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο και 2.500 χιλιάδες για άναμμα πυρσών.

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία ζητά από τους φιλάθλους της εθνικής ομάδας να συμπεριφέρονται στο εξής με κόσμιο τρόπο, να αποφεύγουν τις ακρότητες και να είναι υπεύθυνοι στα ματς που ακολουθούν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News