Κροατία - Αλβανία

EURO 2024: Η Σερβία ζητά τιμωρία Κροατίας και Αλβανίας και απειλεί με αποχώρηση!

Ποδόσφαιρο
EURO 2024: Η Σερβία ζητά τιμωρία Κροατίας και Αλβανίας και απειλεί με αποχώρηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παραδειγματική τιμωρία της Κροατίας και της Αλβανίας ζητά από την UEFA η Σερβία απειλώντας ότι εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί σκέφτεται σοβαρά την αποχώρηση της από τα Euro.

Ο γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς σε δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι θα σταλεί σχετικό έγγραφο στη UEFA με το οποίο θα ζητείται η τιμωρία των δύο ομάδων γιατί στο 59ο λεπτό του μεταξύ τους αγώνα οι οπαδοί και των δύο φώναξαν ένα σύνθημα κατά της Σερβίας.

 «Σκοτώστε, σκοτώστε, σκοτώστε τους Σέρβους φαίνεται ότι ήταν το σύνθημα που προκάλεσε οργή.

«Θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία της Κροατίας και της Αλβανίας και είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί ακόμη και εάν αυτό μας κοστίσει την συμμετοχή μας στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Είμαστε σίγουροι ότι θα επιβληθεί τιμωρία, και εάν αυτό δεν γίνει τότε θα σκεφτούμε το πώς θα αντιδράσουμε» ήταν τα λόγια του.

Σημειώνεται ότι μετά από καταγγελία της  Σερβίας η UEFA αφαίρεσε την διαπίστευση του Κοσοβάρου δημοσιογράφου Αρλίντ Σαντίκου, ο οποίος κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του αγώνα Αγγλία-Σερβία στράφηκε προς τους Σέρβους φιλάθλους και τους προκαλούσε σχηματίζοντας τη γνωστή χειρονομία με τον δικέφαλο αετό.

Oι βαλκανικοί εθνικισμοί εκδηλώνονται εντονότερα από ποτέ στο εφετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Η UEFA ήδη επέβαλε πρόστιμο 37.375 ευρώ στην Αλβανία για την «επίδειξη εθνικιστικών συμβόλων, ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, εισβολή οπαδού, αλλά και προβοκατόρικα συνθήματα» από τους οπαδούς της στο ματς με την Ιταλία. Η Σερβία επίσης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 14.500 ευρώ για «ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, εθνικιστικά, σοβινιστικά και ρατσιστικά συνθήματα» στον αγώνα κατά της Αγγλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News