Μηνάς Λυσάνδρου

Λυσάνδρου: «Η εφετινή επιτυχημένη σεζόν είναι η βάση για το μέλλον»

Ποδόσφαιρο
Λυσάνδρου: «Η εφετινή επιτυχημένη σεζόν είναι η βάση για το μέλλον»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θετικό πρόσημο της εφετινής σεζόν για τη Super League είναι οδηγός για το μέλλον, σύμφωνα με τον Μηνά Λυσάνδρου.

Ο πρόεδρος της λίγκας και CEO της ΠΑΕ ΟΦΗ, μίλησε στο «Reuters» για τη χρονιά που ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League.

«Πρέπει να πούμε ότι ήταν μια ονειρεμένη σεζόν για το πρωτάθλημα σε επιχειρησιακό και αθλητικό επίπεδο», ανέφερε αρχικά ο Μηνάς Λυσάνδρου και συμπλήρωσε: «Ήταν μια σεζόν που ξεκίνησε με έναν ευρωπαϊκό τελικό, το Super Cup στο γήπεδο Καραϊσκάκης του Ολυμπιακού, μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και ολοκληρώνεται με τον τελικό του Europa Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ».

Τόνισε επίσης, ότι είναι μια βάση για να «χτιστεί» ένα καλύτερο μέλλον: «Αυτή η σεζόν, από επιχειρησιακή και αθλητική σκοπιά, πρέπει να αποτελέσει τη βάση για να χτίσουμε για το μέλλον, με μικρά και σταθερά βήματα».

Παρά τους 42 αγώνες που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη σεζόν, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, το πρωτάθλημα σημείωσε τους καλύτερους αριθμούς προσέλευσης εδώ και 15 περίπου χρόνια με μέσο όρο 7.683 θεατών ανά παιχνίδι.

Η μορφή των play-offs, είπε ο Λυσάνδρου, θα ωφελήσει επίσης τις ελληνικές ομάδες στις ανανεωμένες ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν, οι οποίες θα μεταβούν σε μια φάση ομίλου.

«Οργανώσαμε μια επιτυχημένη σεζόν. Τρεις ομάδες με πάνω από 80 γκολ η καθεμία και είχαμε σχεδόν τρία γκολ ανά παιχνίδι σε 240 αγώνες», ανέφερε ο Λυσάνδρου.

«Έχει οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και βαθύτερες διαδρομές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», πρόσθεσε ο ο πρόεδρος της Super League, ο οποίος ελπίζει ότι ο αυριανός (29/5) τελικός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα: «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δυναμική για να αναπτύξουμε ένα περιβάλλον όχι μόνο για όσους παρακολουθούν το πρωτάθλημα αλλά και για στρατηγικούς επενδυτές. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News