Μουντιάλ

Σε...3+3 χώρες και σε 3 ηπείρους το Μουντιάλ του 2030

Ποδόσφαιρο
Σε...3+3 χώρες και σε 3 ηπείρους το Μουντιάλ του 2030

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Μουντιάλ του 2030, θα έχουμε νέες και πρωτότυπες αλλαγές από την FIFA, η οποία προσπαθεί να διευρύνει το κοινό που θα παρακολουθεί τις αναμετρήσεις και να αυξήσει τα έσοδα. Μαζί, όμως, με αυτή την… παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου, θα υπάρξει και έξτρα ταλαιπωρία και κούραση για ορισμένες ομάδες. Τι εννοούμε; Πάμε να δούμε ευθύς αμέσως.

Η FIFA πήρε την απόφαση το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 να διεξαχθεί για πρώτη φορά σε τρεις διαφορετικές Ηπείρους και έξι διαφορετικές χώρες!

Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ, με τις χώρες να επιλέγονται και για την ποδοσφαιρική τους κουλτούρα αλλά και για τα γεωγραφικά τους κριτήρια, αφού παρότι εδρεύουν σε διαφορετικές Ηπείρους, η απόστασή τους είναι ιδιαίτερα μικρή.

Ωστόσο, δεν θα είναι οι μοναδικές χώρες που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διότι, αποφασίστηκε μετά από σχετικό αίτημα της CONMEBOL για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση, τα παιχνίδια στην πρεμιέρα των ομίλων των Ουρουγουάης, Αργεντινής και Παραγουάης να γίνουν εντός έδρας. Οι παραπάνω χώρες δεν επιλέχτηκαν τυχαία: Η Ουρουγουάη ως η πρώτη χώρα που φιλοξένησε (και κέρδισε) τη διοργάνωση, η Αργεντινή ως η πρώτη φιναλίστ και η Παραγουάη ως η χώρα που εδρεύει η CONMEBOL. Μετά τους τρεις πρώτους αγώνες, η Ουρουγουάη, η Αργεντινή, η Παραγουάη και οι τρεις αντίπαλοί τους θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News