SL2: Απίστευτος πόλεμος μεταξύ Χανίων και ΟΦ Ιεράπετρας!

Ποδόσφαιρο
SL2: Απίστευτος πόλεμος μεταξύ Χανίων και ΟΦ Ιεράπετρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνω-κάτω έχει γίνει το κρητικό ποδόσφαιρο, με πρωτοφανή γεγονότα να έχουν συμβεί στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα σε Χανιά και ΟΦ Ιεράπετρας και σκληρές εκατέρωθεν ανακοινώσεις που διατηρούν την πολεμική ατμόσφαιρα.

Στο παιχνίδι υπήρξε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να συλληφθεί (!) ο τεχνικός διευθυντής του ΟΦΙ, Φαμπρίτσιο Πότσι και την ώρα του αγώνα να βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση αλλά η κόντρα κορυφώθηκε σήμερα με σκληρότατες ανακοινώσεις! Ο ΟΦΙ έκανε λόγο για «αφιλόξενη συμπεριφορά εντολοδόχων που με τη στάση τους “βίασαν” την ποδοσφαιρική ιστορία της Κρήτης» ενώ τα Χανιά απάντησαν λέγοντας ότι «διοικητικά είστε η ποδοσφαιρική ΝΤΡΟΠΗ της Κρήτης». Σίγουρα πολύ βαρείς εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί που δεν τιμούν το κρητικό ποδόσφαιρο και θυμίζουν παλιές δυσάρεστες εποχές…

Η ανακοίνωση του ΟΦ Ιεράπετρας

«Απαντώντας στην από 19/05/23 ανακοίνωση της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ για τα τραγικά συμβάντα πριν την τέλεση του προχθεσινού ισόπαλου αγώνα (1-1) στα Περιβόλια Χανίων, αλλά και για αποκατάσταση της αλήθειας και σωστής ενημέρωσης όλων των φιλάθλων, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα: Για κάποιους το ποδόσφαιρο είναι μέσο και “δουλειές”. Για κάποιους το ποδόσφαιρο είναι “αρένα”. Για κάποιους το ποδόσφαιρο είναι κάτι άλλο από άθλημα: είναι πολιτική, “σαλόνια” και “καρέκλες”…

Για εμάς, το ποδόσφαιρο είναι άθλημα, είναι ζωή, είναι “βήμα” αθλητισμού στους νέους μας, είναι άμιλλα, είναι στάση ζωής…

Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε όσο κι αν θέλουν κάποιοι να προκαλούν, όσο κι αν ντροπιάζουν κάποιοι το άθλημα και το καπηλεύονται, όσο κι αν κάποιοι το χρησιμοποιούν για ιδίους σκοπούς….

Ελπίζουμε κάποια στιγμή, η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία έχουμε ως σημείο αναφοράς, να καταφέρει να “επαναφέρει” το ποδόσφαιρο στη πρότερή του θέση, σε αυτή που μας έκανε να το λατρέψουμε…

Τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο των Περιβολίων ούτε μας τρομάζουν, ούτε μπορούν να μας “εκβιάσουν”, αλλά και ούτε να θεωρηθούν ως αντιπροσωπευτικές τακτικές του φιλάθλου κόσμου του πάλαι ποτέ ΑΟΧ, της ομάδας που αγαπήθηκε τόσο πολύ.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε κάθε απέχθεια απέναντι στην αφιλόξενη συμπεριφορά εντολοδόχων που με τη στάση τους “βίασαν” την ποδοσφαιρική ιστορία της Κρήτης… Εμείς συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά, ενωμένοι, με αρχές και αξίες που ο ελληνικός πολιτισμός μεταλαμπάδευσε σε όλο τον κόσμο!

Κατά τ’ άλλα… διαβάζουμε ανακοινώσεις, στημένες, δήθεν “αγανάκτησης” από θύτες που προτιμούν να αυτό χαρακτηρίζονται “θύματα”… Αναλυτικότερα, για το προχθεσινό τραγικό συμβάν:

1) Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, δημιουργήθηκε «προγραμματισμένο» σοβαρό φραστικό επεισόδιο σε βάρος Τεχνικού Διευθυντή μας κ. Fabricio Poci (πρώην ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, Α.Ο Πλατανιά και Παλαιόχωρας), ο οποίος ήταν καθήμενος στον πάγκο της ομάδας μας.

Συγκριμένα, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ και ο Τεχνικός Διευθυντής της ίδιας ομάδας κ.κ Αντώνης Ροκάκης και Γεώργιος Τουλουπάκης, επιτέθηκαν «φραστικά» στον κ. Poci και στην συνέχεια ενημέρωσαν αστυνομικούς, οι οποίοι έσυραν βιαίως τον παραπάνω και αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον οδήγησαν με το περιπολικό όχημα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου κρατήθηκε προσωρινά μέχρι την λήξη του αγώνα. Ο κ. Poci κατά ο συμβάν ζήτησε την βοήθεια του παρατηρητή αγώνα κ. Νικολιδάκη, ο οποίος υπήρξε προκλητικά αδιάφορος… Ουδέν σχόλιο… Το εν λόγω σοβαρό φραστικό επεισόδιο επιβεβαιώνεται και από την μεγαλύτερη και έγκυρη εφημερίδα των Χανίων «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ», η οποία σε σχετικό άρθρο της αναφέρει και πρέπει να προβληματιστείτε: «Αν θυμηθούμε και τις συναντήσεις με την Επισκοπή, τα φετινά κρητικά ντέρμπι δεν θα λέγαμε ότι κινήθηκαν στα πλαίσια του…. συγκρητισμού». Εμείς, στο σημείο αυτό, θα σας υπενθυμίσουμε ότι και στον φιλικό αγώνα σας με τον Ηρόδοτο, επιβεβαιώνονται τα παραπάνω.

2) Επικαλείστε μεταξύ των άλλων την κακή συμπεριφορά της ομάδας μας στο παιχνίδι του Α’ γύρου όπου τα ΧΑΝΙΑ έχασαν στην Ιεράπετρα με 2-0. Επισημαίνουμε ότι ως Δ/Σ σας συμπεριφερθήκαμε άψογα, και μάλιστα συζητήσαμε και για μεταγραφή παίχτη στην ομάδα σας. Από δηλώσεις του πρώην προπονητή μας κ. Άγγελου Διγκόζη, του Προέδρου μας κ. Αθανάσιου Χηνόπουλου και από την 15/01/23 ανακοίνωσή σας, δεν προέκυψαν αυτά τα οποία μας καταμαρτυρείτε, προσβάλλοντας μάλιστα τόσο την Αστυνομία Ιεράπετρας όσο και το Διοικητικό Συμβούλιό μας.

3) Όπως γνωρίζετε στόχος της ομάδας μας ήταν η πολυπόθητη παραμονή μας. Το πετύχαμε και πολύ νωρίς με θετική πορεία σε όλο το πρωτάθλημα. Παρά τις αντιξοότητες (χωρίς Γενικό Αρχηγό όλο το χρόνο, με προπονητή χωρίς δίπλωμα και χωρίς βοηθό όλο τον δεύτερο γύρο, χωρίς αναλυτή, χωρίς φυσιοθεραπευτή, με απλήρωτους παίχτες οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι κάτω των 25 ετών, με οικονομικά προβλήματα και με 4 μόνο ανθρώπους να ασχολούνται στην ΠΑΕ δηλαδή Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Τεχνικός Διευθυντής και μία υπάλληλος γραφείου) η ομάδα μας είναι μία από τις καλύτερες του πρωταθλήματος, αν όχι η καλύτερη κατά γενική ομολογία.

Επειδή έχετε όλα τα μέσα και τις προδιαγραφές μίας μεγάλης ομάδας, με καλή οργάνωση και άριστο προσωπικό, επιτρέψτε μας να σας προτείνουμε να ΧΤΙΣEΤΕ ΣΧΕΣΕΙΣ διότι το επόμενο πρωτάθλημα θα διαθέτει πέντε υποψήφιους πρωταθλητές. Ως ομάδα θέλουμε ο επόμενος πρωταθλητής να προέρχεται από την Κρήτη, όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν μπήκαν χειροπέδες στα χέρια του κ. Poci, μπήκαν παράλληλα και χειροπέδες στο Συμβούλιό μας και στην κοινωνία της Ιεράπετρας. Οι χειροπέδες αφαιρέθηκαν από τον κ. Poci, από εμάς ποιος και πώς θα τις αφαιρέσει; Για αυτό χαρακτηρίσαμε το εν λόγω συμβάν ως τραγικό. Τέλος προβληματιστείτε με τα συνθήματα φιλάθλων σας στο τέλος του 1ου ημιχρόνου σε βάρος της ομάδας σας. Μήπως βλέπουν πιο μακριά από εσάς;»

Η απάντηση των Χανίων

Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας ότι για κάποιους το ποδόσφαιρο είναι “δουλειές”. Είναι συνδιαλλαγή, στήσιμο και στοίχημα… Συμφωνούμε επίσης ότι κάποια στιγμή η δικαιοσύνη, ποδοσφαιρική και μη, πρέπει επιτέλους να λάβει δράση…

Το ποιόν όλων μας – κι εσάς κι εμάς – είναι γνωστό εντός κι εκτός Κρήτης. Το γνωρίζουν σχεδόν άπαντες στο χώρο. Κι όσοι δεν το γνωρίζουν μπορούν να ρωτήσουν όλους όσους έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από Ιεράπετρα και Χανιά (ποδοσφαιριστές, προπονητές κλπ.). Μπορούν επίσης να απευθυνθούν στην ΕΠΑΘΛΑ…

Χαρακτηρίσατε ως “πραγματική ζούγκλα” ένα μεμονωμένο φραστικό επεισόδιο μεταξύ παραγόντων, το οποίο θα είχε λήξει πολύ σύντομα αν ο – γνωστός σε όλους για τον χαρακτήρα και το “ήθος” του – τεχνικός διευθυντής σας δεν αντιδρούσε με βρισιές και απειλές, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αστυνομίας.

Έχετε το θράσος να αναφέρεστε κι εμμέσως να καλοπιάνετε τον φίλαθλο κόσμο των Χανίων, ενώ δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να τους προστατεύσετε από την άγρια επίθεση των οπαδών σας στον αγώνα του πρώτου γύρου. Ως ΔΣ όντως συμπεριφερθήκατε φιλόξενα απέναντι στην αποστολή της ομάδας μας, δε συνέβη όμως το ίδιο με τον τεχνικό διευθυντή σας, για του οποίου την “τραμπουκίστικη” συμπεριφορά εκείνη τη μέρα αλλά και για τη δράση του γενικότερα σας ενημερώσαμε μετά τη λήξη του αγώνα. Λόγω αυτής της σωστής συμπεριφοράς σας, καθώς και λόγω του σεβασμού που τρέφουμε απέναντι στον ΟΦΙ και γενικά στην Ιεράπετρα, ανταποκριθήκαμε θετικά στην έκκληση σας να μη δώσουμε συνέχεια στην αφιλόξενη συμπεριφορά των οπαδών και του τεχνικού διευθυντή σας. Όμως η συμπεριφορά του στον πρόσφατο αγώνα, καθώς και οι μετέπειτα ανακοινώσεις σας, απέδειξαν ότι κακώς δεν αντιδράσαμε τότε.

Δεν μας ενδιαφέρει να χτίσουμε “σχέσεις” όπως αυτές που επιθυμείτε κι έχετε χτίσει εσείς ως διοίκηση. Τα χρήματα μας τα ξοδεύουμε εντός της ομάδας και της πόλης μας, ώστε να καλύπτουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας και να μην αφήνουμε απλήρωτους κι απροστάτευτους σε πιέσεις κι εκβιασμούς τους εργαζόμενους μας.

Αγωνιστικά είστε παράδειγμα προς μίμηση. Διοικητικά είστε η ποδοσφαιρική ΝΤΡΟΠΗ της Κρήτης! Είμαστε σίγουροι ότι ο περήφανος κόσμος της Ιεράπετρας, αργά ή γρήγορα, θα σας αποβάλει…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News