Μίλτος Ανδρεανίδης: Ο Πόντιος που...έγινε Κρητικός

Ποδόσφαιρο
Μίλτος Ανδρεανίδης: Ο Πόντιος που...έγινε Κρητικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια φυλή που δεν έμαθε να σκύβει το κεφάλι. Έζησε τη γενοκτονία όπως και η αδελφική φυλή των Μικρασιατών. Ήρθε όμως στην Ελλάδα και την άλλαξε προς το καλύτερο. Ότι έκαναν δηλαδή οι Μικρασιάτες κυρίως στη Νότια Ελλάδα έκαναν οι Πόντιοι (κυρίως) στη Βόρεια. Μετέφεραν έναν σπουδαίο πολιτισμό αλλά και άλλη κουλτούρα. Στις τέχνες, στα γράμματα, στον αθλητισμό. Οι Πόντιοι, θα επιμείνω σήμερα σε αυτούς καθώς χθες ήταν 19 Μαϊου, είχαν ένα άλλο χαρακτηριστικό κυρίαρχο! Τη ψυχή τους!

Ήταν και είναι ένας λαός που θα το γράψω κι εγώ λαικά "το λέει η καρδιά του"! Και επειδή βρίσκεστε στις αθλητικές σελίδες αυτής της εφημερίδας θα γράψω σήμερα για έναν Πόντιο που σημάδεψε το κρητικό ποδόσφαιρο και δη τα καλύτερα χρόνια του ΟΦΗ! Τον Μίλτο Ανδρεανίδη! Πριν λίγες μέρες (στις 14 του Μάη) συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από εκείνο το ξημέρωμα που μάθαμε την μεγάλη απώλεια! Ο Μίλτος ήταν αγαπητός, πολύ αγαπητός γιατί ήταν αρσενικός και αυθεντικός! Ήρθε κι έδεσε με τους υπόλοιπους του μεγάλου ΟΦΗ του Γκέραρντ και αν δεν είχε την ίδια ποιότητα είχε πλεόνασμα στη ψυχή! Αλλά δεν έπαιξε μόνο στον ΟΦΗ. Έπαιξε και στον ΠΟΑ και στον Εργοτέλη, έδωσε κι εκεί ό,τι καλύτερο είχε και βοήθησε τους μικρότερους. Τα τελευταία χρόνια μας υποδεχόταν με χαρά στο ΒΑΚ, ήταν δίπλα στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ αλλά και ο άνθρωπος που πάντα έλεγε μια καλή κουβέντα και στα παιδιά των φιλοξενούμενων ομάδων. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον Μίλτο, τις ιστορίες που μας έλεγε , τον Αναστόπουλο και τον Μητρόπουλο που ήξεραν πως αν διαμαρτυρηθούν στους διαιτητές στα παιχνίδια του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό θα έχουν να κάνουν μαζί του! Και στα μαρκαρίσματα δεν αστειευόταν ο μπαγάσας! Κανείς δεν θα ξεχάσει τον αγαπημένο Πόντιο του κρητικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε όταν "έφυγε" ελάχιστοι θυμόντουσαν πως είχε γεννηθεί στο Κιλκίς.

Εμείς για επίλογο αφήσαμε την ανακοίνωση του ΟΦΗ με την οποία είχε κάνει γνωστή την απώλειά του! Γιατί τέτοια κείμενα δεν γράφονται εύκολα...

“Ο ΟΦΗ πενθεί. Ο πιο χαμογελαστός άνθρωπος της ομάδας δεν είναι πια μαζί μας. Η μεγαλύτερη καρδιά του ΟΦΗ έπαψε να χτυπάει. Ο Μίλτος Ανδρεανίδης με το κύπελλο που κατέκτησε ο ΟΦΗ επί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης

Ο Μίλτος Ανδρεανίδης, ένας από τους ποδοσφαιριστές που έγραψαν τις πιο χρυσές σελίδες ιστορίας με την κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 και του Βαλκανικού το 1989, πήρε τον δρόμο για την αιωνιότητα, αφού παρά τον μεγάλο αγώνα που έδωσε, η καρδιά του δεν άντεξε!

Τη φανέλα του ΟΦΗ φόρεσε από το 1982 ως το 1992 και μέτρησε συνολικά 227 αγώνες, ενώ αγωνίστηκε επίσης στον Κιλκισιακό, τον Εργοτέλη και τον ΠΟΑ. Από τον Οκτώβριο του 2018 κατείχε τη θέση του Team Manager των ακαδημιών της ΠΑΕ ΟΦΗ, αποτελώντας την ψυχή όλης της ομάδας στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο! Αγαπημένε μας Μίλτο, πάντα θα είσαι μαζί μας και η θετική σου αύρα θα μας συντροφεύει σε κάθε βήμα”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News