«Χτίζουν» τον ΟΦΗ βήμα-βήμα: Πρώτα στόπερ και κεντρικός μέσος!

Ποδόσφαιρο
«Χτίζουν» τον ΟΦΗ βήμα-βήμα: Πρώτα στόπερ και κεντρικός μέσος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτο… σύμμαχο τον χρόνο, αλλά και το υπάρχον ρόστερ που δεν έχει πολλά κενά, στον ΟΦΗ “χτίζουν” μεθοδικά και οργανωμένα την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Στην ομάδα του Ηρακλείου δεν έχουν λόγο να βιαστούν, καθώς η μεταγραφική περίοδος είναι μεγάλη και οι ανάγκες για το έμψυχο δυναμικό πολύ συγκεκριμένες.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι στη Λιθουανία για την απαραίτητη ξεκούραση, όμως ταυτόχρονα η επικοινωνία με τον Μηνά Λυσάνδρου είναι πολύ συχνή. Άλλωστε, ο 45χρονος προπονητής και ο CEO της ΠΑΕ είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο “σηκώνουν” το βάρος για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

Το ρόστερ του ΟΦΗ, όπως είναι αυτή τη στιγμή, δίνει μια πολύ ισχυρή βάση και κύριο ζητούμενο είναι η ποιοτική αναβάθμιση στις θέσεις που έχει εισηγηθεί η τεχνική ηγεσία.

Υπάρχουν τέσσερις βασικές “κατηγορίες”, που συμπληρώνουν το… “παζλ” του έμψυχου δυναμικού.

Οι ανανεώσεις (ή επέκταση) συμβολαίων, οι πιθανές πωλήσεις, οι παίκτες που δεν είναι στα πλάνα του προπονητή και φυσικά οι μεταγραφές.

Στην ομάδα του Ηρακλείου το πάνε βήμα-βήμα, αξιολογώντας με πολύ μεγάλη προσοχή όλα τα δεδομένα.

Ο Νταμπράουσκας είναι αυτός που παίρνει τις τελικές αποφάσεις, μέσα από τα δικά του αγωνιστικά κριτήρια, το στιλ παιχνιδιού και πιθανώς τη διάταξη που αυτή τη στιγμή είναι πιο… μπροστά στο μυαλό του για την επόμενη σεζόν.

Για να τα βάλουμε ένα-ένα στο… τραπέζι, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Στις ανανεώσεις, με δεδομένη τη συμφωνία που υπάρχει με τον Χουάν Νέιρα, οι Διαμαντής και Μπαλογιάννης είναι οι μοναδικές εκκρεμότητες. Η τελική έκβαση (θετική ή αρνητική) με τους δύο παίκτες αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Στις πιθανές πωλήσεις, αναμφίβολα υπάρχουν παίκτες που έκαναν πολύ καλή σεζόν (π.χ. Μανδάς και άλλοι) και δεν είναι αφύσικο στο ποδόσφαιρο να θέλουν να αξιοποιήσουν αυτό το δεδομένο. Οπότε το καλοκαίρι μπορεί να έχει πολύ… “ψωμί” και σ’ αυτό το μέτωπο.

Στο επόμενο… γκρουπ είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται από τον Νταμπράουσκας. Τζου και Γιοχού είναι δύο εξ αυτών και είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τους μάνατζερ. Επιστρέφουν από δανεισμό οι Καμάου, Ντουρμισάι και Στίβενς, οπότε έχει ενδιαφέρον ποιος θα είναι ο χειρισμός και σ’ αυτές τις υποθέσεις.

Τα πρώτα ονόματα

Σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό μέτωπο, που πάντα όλοι περιμένουν πώς και πώς, οι “ασπρόμαυροι” θέλουν να κινηθούν με μεγάλη προσοχή.

Ως συνήθως, η φημολογία αρχίζει και τα πρώτα ονόματα έρχονται στο προσκήνιο. Κάποια από αυτά έχουν πραγματικά συζητηθεί στο ΒΑΚ, ενώ άλλα δεν έχουν τεθεί καν στα υπόψη του Νταμπράουσκας.

Μια περίπτωση που μπορεί να απασχολήσει είναι του Αντριάν Ριέρα, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης.

Σε πρώτη φάση, στον ΟΦΗ κοιτάζουν για στόπερ με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, ενώ μετά έρχεται η συζήτηση για κεντρικό χαφ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News