Φαιστός: Ο «Βέλγος» φέρνει τους… Βέλγους στους Βώρρους!

Ποδόσφαιρο
Φαιστός: Ο «Βέλγος» φέρνει τους… Βέλγους στους Βώρρους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλικό παλαιμάχων με άρωμα… Βελγίου θα γίνει αυτή την Κυριακή 30 Απριλίου στους Βώρους, με την ομάδα της Φαιστού να φιλοξενεί τον σύλλογο επίλεκτων βετεράνων Ik Dien (Edegem) από το Βέλγιο, που μάλιστα βραβεύτηκε από την UEFA ως καλύτερος ερασιτεχνικός όμιλος στην Ευρώπη 2021-2022!

Ασφαλώς ο ιθύνων νους για την διεξαγωγή αυτού του αγώνα είναι ο προπονητής της Φαιστού Γιάννης Νικολιδάκης, γνωστός και ως Βέλγος, καθώς βρέθηκε για πολλά χρόνια στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης και συνεχίζει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το Βέλγιο και με ανθρώπους που γνώρισε εκεί μέσα από το ποδόσφαιρο.

Το φιλικό θα ξεκινήσει στις 18:30 και η Φαιστός ετοιμάζει μια μοναδική φιλοξενία στον σύλλογο Ik Dien, έναν σύλλογο που λειτουργεί με εθελοντές και δεν έχει αμειβόμενους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, στους αγώνες τους δεν ζητάνε ποτέ εισιτήριο και έχουν 819 ενεργά μέλη - 693 παίκτες, 34 εθνικότητες, 15% γυναίκες και κορίτσια και 43 ομάδες!

Ο μικρότερος παίκτης είναι 4 ετών, ο μεγαλύτερος ενεργός παίκτης είναι 85 (και ο διαιτητής), ο μεγαλύτερος ενεργός ποδοσφαιριστής είναι 68. Αυτά τα στοιχεία ανακαλύφθηκαν από την UEFA και έγινε η τόσο μεγάλη τιμή!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News