Μπαλτάκος: «Χρειάζεται η έγκριση της Αστυνομίας για να γίνει ο τελικός στην Κύπρο»

Ποδόσφαιρο
Μπαλτάκος: «Χρειάζεται η έγκριση της Αστυνομίας για να γίνει ο τελικός στην Κύπρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρά ερωτηματικά υπάρχουν για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κύπρο, παρότι χθες ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΠΟ.

Ο λόγος είναι ότι πλην της ΚΟΠ (σ.σ. εκεί Ομοσπονδία) δεν υπάρχει κάποια σχετική συμφωνία με τα αρμόδια όργανα, όπως άλλωστε είπε και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας.

«Εμείς έχουμε συμφωνήσει με την ΚΟΠ. Πρέπει να υπάρξουν και άλλες διαδικασίες γιατί και η Αστυνομία πρέπει να πει την άποψή της. Δεν έχουμε ακόμη κάποια εξέλιξη. Όταν απαντήσει εάν μπορεί να τον αστυνομεύσει, τότε θα γίνει. Αν δεν δώσει άδεια, δεν μπορεί να γίνει αγώνας. Αυτό ισχύει σε κάθε χώρα και πόλη. Η ΚΟΠ θα κάνει τις σχετικές ενέργειες, φαντάζομαι εντός των προσεχών ημερών. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά περιμένουμε το τυπικό», σχολίασε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Συνεχίζοντας ανέφερε για το θέμα του τελικού: «Από πέρσι τον Ιούλιο όταν είχα εκλεγεί, είχαμε πει ότι ο τελικός πρέπει να γίνεται και εκτός Ελλάδας οπουδήποτε υπάρχει ελληνισμός. Πρώτη επιλογή ήταν η Κύπρος και επειδή είναι η πρώτη φορά που παίρνει η ΕΠΟ μια τέτοια απόφαση. Έπρεπε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο να γίνει στην Αυστραλία ή σε κάποια άλλη χώρα που υπάρχουν αρκετοί Έλληνες. Μιλήσαμε και με την αγγλική Ομοσπονδία για τον τελικό, το δέχθηκαν όμως εμείς προτιμήσαμε την Κύπρο. Σκεφτήκαμε ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνισμού είναι στην Κύπρο και είναι και το πιο εύκολο».

Κλείνοντας ρωτήθηκε για το πώς θα μοιραστούν τα εισιτήρια: «Τίποτε από αυτά δεν είναι αποφασισμένο, από τη στιγμή που η Αστυνομία δεν έχει εκφραστεί. Μπορεί να χωράει 22 χιλιάδες φιλάθλους το γήπεδο, όμως θα πρέπει να έχουμε και την θέση της αστυνομίας. Τα πάντα θα αποφασιστούν μετά από την εισήγηση της Αστυνομίας. Όταν μάθουμε αυτά, τότε θα μπούμε σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια. Δεν έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να προτείνει η Αστυνομία να μην έρθουν οργανωμένοι φίλαθλοι από την Ελλάδα. Εξάλλου αυτό δεν μπορείς να το ελέγξεις, μπορεί να έρθουν ατομικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News