Ποινική έρευνα κατά Σιδηρόπουλου και Κουκουλάκη μετά από καταγγελίες διαιτητών!

Ποδόσφαιρο
Ποινική έρευνα κατά Σιδηρόπουλου και Κουκουλάκη μετά από καταγγελίες διαιτητών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ποινική έρευνα άνοιξε επιστολή διαιτητών της SL1 που εστάλη στην αθλητική υπερεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλο.

Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”, ο κ. Σπυρόπουλος παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Την έρευνα διενεργεί πταισματοδίκης, ο οποίος θα εξετάσει όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της τελευταίας πενταετίας.

Θα κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση του ταμείου της υπό ίδρυση Ένωσης Διαιτησίας. Στην επιστολή τους οι διαιτητές ανέφεραν ότι τις εντολές για τη διαχείριση του ταμείου έδινε ο διεθνής ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος.

Επίσης ισχυρίζονται ότι τα χρήματα του ταμείου τους βρίσκονται στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του πρώην μέλους της ΚΕΔ Μιχάλη Κουκουλάκη. Ο κ.Σπυρόπουλος ζητάει να διερευνηθεί αν έχουν υποβληθεί μηνύσεις κατά των καταγγελλόμενων διαιτητών.

Η επιστολή αποκαλύφθηκε στις 16 Ιανουαρίου. Οι διαιτητές ισχυρίζονταν ότι από το 2013 έχουν βάλει από 1.500 ευρώ έκαστος για την υπό ίδρυση Ένωσης Διαιτησίας, η οποία δεν δημιουργήθηκε ακόμα. Τόνιζαν ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν τα χρήματά τους για «δημόσιες σχέσεις, αρχηγικές τάσεις και τηλεφωνήματα προς διαιτητές».

Υποστήριζαν ότι ο κάθε νέος διαιτητής, φοβούμενος για τη θέση του και την προαγωγή του, κατέθετε το ποσό των 1.500 ευρώ, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα ποσό που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Αναρωτιόνταν ποιος έδινε εντολές πληρωμών, ποιος διατηρεί προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό με τα δικά τους χρήματα, σε μια εποχή κρίσης και αδυναμίας επιβίωσης πολλών διαιτητών.

Ζητούσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα για να εντοπιστεί ο διαχειριστής των χρημάτων και απαιτούσαν διαφάνεια, νομιμότητα, ακριβή στοιχεία και παραστατικά εσόδων και εξόδων.

Καταλήγοντας στην επιστολή τους ζητούσαν έλεγχο για να διαπιστωθεί «η κακοδιαχείριση και η εκμετάλλευση του ιδρώτα των διαιτητών, με μπίζνες και επενδύσεις»

Πηγή: https://soccerplus.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News