«Βόμβα» με τη Σίτι, κίνδυνος αποβολής από το πρωτάθλημα

Ποδόσφαιρο
«Βόμβα» με τη Σίτι, κίνδυνος αποβολής από το πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την Γιουβέντους, άλλο ένα μεγάλο club του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη. Ο λόγος για την Μάντσεστερ Σίτι, που παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων χρηματοδότησης της Premier League, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Οι παραβιάσεις εκτείνονται από τη σεζόν 2009-10 έως την περίοδο 2017-18 αναφέρει η  Premier League.

Η Σίτι φέρεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες σχετικά με την παροχή ακριβών οικονομικών πληροφοριών, κατηγορείται επίσης για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της Premier League που απαιτούν από τους συλλόγους να ακολουθούν τους κανονισμούς της UEFA για το οικονομικό Fair-play από τις σεζόν 2013-14 έως 2017-18 και ότι δεν τηρεί τους κανόνες της Premier League για το κέρδος και τη βιωσιμότητα από το 2015-16 έως το 2017-18.

«Τα μέλη της επιτροπής θα διοριστούν από τον ανεξάρτητο Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Premier League.

«Οι διαδικασίες ενώπιον της επιτροπής θα είναι... εμπιστευτικές και θα ακουστούν ιδιωτικά. Η Premier League δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα μέχρι νεοτέρας».

Θυμίζεται πως μετά από αντίστοιχη έρευνα της UEFA, η Σίτι τιμωρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη. Κατόπιν, οι «Πολίτες» προσέφυγαν ε στο CAS και τον Ιούλιο του 2020 πέτυχαν την άρση της ποινής, λόγω παραγραφής.

Σύμφωνα με τους Times, η Σίτι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αφαίρεση βαθμών, ακόμα και αποβολή από το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News