«Αυγενάκειο» μπάχαλο με την κατανομή των χρημάτων από το στοίχημα!

Ποδόσφαιρο
«Αυγενάκειο» μπάχαλο με την κατανομή των χρημάτων από το στοίχημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και η κατανομή των χρημάτων από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων είναι υπόθεση του υφυπουργού αθλητισμού, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο Λ. Αυγενάκης, βλέποντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν, πετάει το μπαλάκι στις τέσσερις επαγγελματικές λίγκες (Super League 1 και 2, ΕΣΑΠΕ, ΕΟΠΕ), λέγοντας ότι αν δε συμφωνήσουν δεν θα πάρουν χρήματα!

Ο Αυγενάκης έχει αποφασίσει, όπως και την προηγούμενη φορά, το 50% του συνολικού ποσού των 61 εκατ. ευρώ περίπου να δοθούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη φορά, προέβλεψε από το συνολικό ποσό να χρηματοδοτηθούν και οι επιτροπές διοργανώσεων που έχει συστήσει (Μεσογειακοί Αγώνες κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που προβλέπεται για τις ΠΑΕ της Super League 1 είναι από ένα εκατ. ευρώ, δηλαδή μειωμένο κατά μισό περίπου εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με το 2021, ενώ για κάθε ΠΑΕ της SL2 προβλέπεται ποσό 170.000 ανά ομάδα, δηλαδή περίπου 20.000 επιπλέον για κάθε ΠΑΕ.

Η SL1 όχι μόνο διαφωνεί με τον τρόπο κατανομής αλλά ζητάει περισσότερα χρήματα για τα μέλη της, όπως αναφέρει και η επιστολή που έστειλε στον Αυγενάκη. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες λίγκες.

Ο Αυγενάκης βρίσκεται σε αδιέξοδο και τους πετάει την "καυτή πατάτα", ζητώντας να συμφωνήσουν, κάτι που γνωρίζει ότι είναι από δύσκολο έως αδύνατο.

Πηγή sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News