"Δούρειος ίππος" Αυγενάκη για να βάλει... χέρι στις ΕΠΣ

Ποδόσφαιρο
"Δούρειος ίππος" Αυγενάκη για να βάλει... χέρι στις ΕΠΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαπιστωτικές πράξεις και έκπτωση διοικήσεων σε Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία και Κεφαλληνία-Ιθάκη

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Το Λασίθι έχει πληγεί ανεπανόρθωτα καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της τοπικής Ένωσης δεν μπορεί να διοργανώσει τοπικά πρωταθλήματα λόγω του Μητρώου Αυγενάκη.

Οι τέσσερις ομάδες που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο και είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΛ (Αναγέννηση, Νίκη Σητείας, Νεάπολη, Λακώνια) δεν αποδέχτηκαν την διεξαγωγή πρωταθλήματος τεσσάρων ομάδων, θεωρώντας ότι γίνεται διακωμώδηση του αθλήματος και αυτή τη στιγμή δεν παίζεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Λασίθι, παρά μόνο με τον ΑΟΑΝ στην Γ’ Εθνική και κάποια παιδικά τουρνουά. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Λασιθίου βρίσκουν διέξοδο σε ομάδες του Ηρακλείου, όπου έχουν γίνει πολλές μεταγραφές.

Από εκεί και πέρα όμως τα κατορθώματα Αυγενάκη επεκτείνονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς οι διαπιστωτικές πράξεις από την ΓΓΑ και η κήρυξη έκπτωτων διοικήσεων παίρνει μορφή χιονοστιβάδας, ενώ στο παρασκήνιο συζητιέται έντονα ότι όλο αυτό γίνεται εκδικητικά, λόγω του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων είχε ταχθεί κατά του Μητρώου Ερασιτεχνικών Σωματείων.

Τον περασμένο Οκτώβριο κηρύχθηκε έκπτωτη η ΕΠΣ Φθιώτιδας ενώ τις προηγούμενες ημέρες ακολούθησαν ανάλογες αποφάσεις για την ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης και την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την ΓΓΑ, οι διοικήσεις των Ενώσεων κηρύσσονται έκπτωτες επειδή συμμετείχαν στις εκλογές σωματεία που δεν είχαν δικαίωμα.

Οι Ενώσεις από την πλευρά τους αντιδρούν έντονα, με την ΕΠΣ Κεφαλληνίας να ανακοινώνει αναστολή όλων των διοργανώσεών της και παράλληλα θα προσφύγει άμεσα στα αρμόδια δικαστήρια. Οι διαπιστωτικές πράξεις θεωρούνται ως «δούρειος ίππος» για να βάλει… χέρι ο Λευτέρης Αυγενάκης στις τοπικές Ενώσεις!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News