Μητρώο: Χωρίς ποδόσφαιρο ο νομός Λασιθίου με ευθύνη Αυγενάκη!

Ποδόσφαιρο
Μητρώο: Χωρίς ποδόσφαιρο ο νομός Λασιθίου με ευθύνη Αυγενάκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νοέμβριος φεύγει και τα γήπεδα ποδοσφαίρου στο Λασίθι παραμένουν κλειστά, αφού λόγω του Μητρώου, δεν μπορεί να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λασιθίου!

Πριν λίγες ημέρες έγιναν οι κληρώσεις με την ελπίδα ότι κάτι θα γινόταν ως το σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου αλλά όσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεν ενσκήπτει στο πρόβλημα, τόσο το λασιθιώτικο ποδόσφαιρο οσηγείται σε ολοκληρωτικό μαρασμό!

Η ΕΠΣ Λασιθίου με επιστολή της προς τον Υφυπουργό αναλύει την κατάσταση με τα σωματεία που είτε είναι στο Μητρώο, είτε βρίσκονται εν αναμονή της εγγραφής τους, αλλά είναι και πολλά εκείνα που έχουν επιλέξει να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Οι Λασιθιώτες του ζητούν να ανοίξει το Μητρώο για να υπάρξει ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στο νομό ειδάλλως δεν θα παιχτεί φέτος ποδόσφαιρο!

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣ Λασιθίου:

«Σας γνωρίζουμε ότι στην Ένωσή μας τα σωματεία που είναι γραμμένα στο Μητρώο της Γ.Γ. Αθλητισμού και έχουν δηλώσει να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Ένωσης μας είναι πέντε (5): Α.Ο.ΝΙΚΗ ΣΗΤΕΙΑΣ, Α.Ε.ΛΑΚΚΩΝΙΩΝ, Α.Ο. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, Α.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ, και ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ο οποίος δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Άλλα επτά (7) σωματεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα μας, έχουν κάνει ηλεκτρονική αίτηση για Αθλητική αναγνώριση και είναι έτοιμα μόλις ανοίξει το Μητρώο για να εγγραφούν: Α.Ο.Σ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ, Α.Ο.ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ, Α.Ο.ΚΡΙΤΣΑΣ, Α.Σ.ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, Α.Ο.ΣΚΟΠΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, Α.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και Π.Α.Ο. ΚΡΟΥΣΤΑΣ.

Άλλα τρία (3) σωματεία έχουν κάνει αίτηση και έχουν εγγραφεί στο Μητρώο μέχρι τις 23-10-2222 τα : ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΑΚΟΣ ΧΑΝΔΡΑ Α.Ο. ΙΤΑΝΟΣ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ, Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Η ΘΥΕΛΛΑ , από τα οποία μόνο το σωματείο Α.Ο. ΙΤΑΝΟΣ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ, έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄

κατηγορίας της Ένωσης μας.

Για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 έχουν δήλωση συμμετοχή μόνο δώδεκα (12)σωματεία μόνο για ένα όμιλο στην Α΄ Κατηγορία της Ένωσης μας.

Πολλά δε από τα σωματεία μας δεκατρία (13) λόγω του προβλήματος του Μητρώου αλλά και των οικονομικών δυσκολιών , επέλεξαν να μην κάνουν αίτηση συμμετοχής και να σταματήσουν τις δραστηριότητες με όλα τα συνεπακόλουθα, για την άθληση της νεολαίας μας.

Σας γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε με βοήθεια σας να ανοίξετε το Μητρώο, ώστε να μείνει με ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ο Νομός μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News