Η εθνική, η Κύπρος και το άρωμα της League B

Ποδόσφαιρο
Η εθνική, η Κύπρος και το άρωμα της League B

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μηνύματα που πήρε ο Πογέτ στη Λάρνακα και ο αγώνας της Ελλάδας με τη Βόρειο Ιρλανδία, ζητά νίκη γοήτρου και με τις ευχές των Κυπρίων…

Ο Γκουστάβο Πογέτ επανέλαβε πως δεν περίμενε την ήττα από την Κύπρο, αλλά η αποτίμησή του, πως «δεν πρέπει να είμαστε δραματικοί, γιατί ο στόχος της πρωτιάς στον όμιλο επετεύχθη», είναι άκρως ρεαλιστική.

Η εθνική μας με την παρουσία της στη League B από τη νέα σεζόν, αυτονόητα πρέπει να δυναμώσει την κλάση της, καθώς θα βρεθεί απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους με την ίδια στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Ήδη οι τέσσερις πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι, που έγιναν γνωστοί το μαρτυρούν: Αγγλία, Αλβανία, Ισλανδία και Μαυροβούνιο.

Από την ήττα στην Κύπρο ο Πογέτ πάντως πήρε μηνύματα. Πέρα από την άμυνα (και μεσοαμυντικά) που αυτή τη φορά δεν ήταν στα καλύτερά της, είχε ζήτημα στην κορυφή και στα άκρα της επίθεσης.

Της έλλειπε ο Γιακουμάκης (θα είναι διαθέσιμος κατά 50% με τη Βόρεια Ιρλανδία), που μιλάει καλά με το γκολ, κάτι για το οποίο δεν μπόρεσαν να πείσουν Μασούρας και Πέλκας, ενώ δεν γίνεται να συμβαίνει πάντα κάτι μαγικό από τον Μπακασέτα που και αυτός έχει πιθανότητες να αγωνισθεί με τη Βόριο Ιρλανδία, μετά τον τραυματισμό του στη Λάρνακα..

Ο Πογέτ πάντως μίλησε ξανά με τη γλώσσα της αλήθειας: «Το θέμα του κλασικού φορ απασχολεί την Ελλάδα. Προσπαθείς να βρεις τον παίκτη...».

Σε σημαντικό ποσοστό η ήττα στην Κύπρο, μπορεί αποδοθεί και στην χαμηλωμένη φλόγα των διεθνών, μετά τις τέσσερις σερί νίκες και για κάποιους στο… εθνικό φρόνημα. Οι διεθνείς μας δεν έδειξαν πως καιγόταν για το αποτέλεσμα, με τη σιγουριά της  ανόδου στη Β’ Κατηγορία και την παρουσία της Εθνικής στα πλέι-οφ, για ένα εισιτήριο στα τελικά του Euro 2024…

Χρειάζεται ωστόσο επαναφορά στο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία, για να επιβεβαιώσει το επίπεδο της, στον ίδιο της τον εαυτό Το αυτό επιθυμούν σφόδρα  και οι Κύπριοι!

Η Κύπρος μένει στη Γ’ Κατηγορία του Nations League, με νίκη στο Κόσοβο ή με ισοπαλία και ήττα της Βόρειας Ιρλανδίας στην Ριζούπολη.

Σε περίπτωση νίκης, θα αποφύγει την τελευταία θέση ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία, ενώ αν αποσπάσει ισοπαλία, θα χρειαστεί να συνδυαστεί με νίκη της Ελλάδας.

Αν μετά και την τελευταία αγωνιστική Κύπρος και Βόρειος Ιρλανδία ισοβαθμήσουν, και έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων τότε το επόμενο κριτήριο θα είναι η καλύτερη επίθεση στον όμιλο. Υπάρχει και η περίπτωση μπορεί να τερματίσει και δεύτερη στον όμιλο αν η Κύπρος κερδίσει το Κόσοβο και η Ελλάδα δεν ηττηθεί από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Το έργο των Κυπρίων είναι δύσκολο στο Κόσοβο αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Βορειοϊρλανδούς που θα αγωνιστούν στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News