«Ξεφτιλίστηκε» με νέα «κωλοτούμπα» για το Μητρώο ο Αυγενάκης

Ποδόσφαιρο
«Ξεφτιλίστηκε» με νέα «κωλοτούμπα» για το Μητρώο ο Αυγενάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Υφυπουργός έκανε άνω-κάτω το ποδόσφαιρο και τώρα «γυρίζει το μπιφτέκι» μπροστά στο ενδεχόμενο GREXIT

Την παρουσία του ως «δημόσιος κίνδυνος» για τον αθλητισμό και την κοινωνία επιβεβαίωσε σε απόλυτο βαθμό ο Λευτέρης Αυγενάκης, αφού έκανε τα πάντα για να αναστατώσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τώρα αναγκάζεται σε απόλυτο «εξευτελισμό» αφού περνάει τροπολογία για να επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα!

Μπροστά στο ενδεχόμενο GREXIT λόγω της θρασύτατης τακτικής που ακολούθησε για το Μητρώο και μετά που του «τράβηξε το αυτί» ακόμα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού προεκλογικά ο Αυγενάκης έφερε χάος στο ποδόσφαιρο, σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού απέστειλε επιστολή για το Μητρώο σε FIFA και UEFA.

Σε αυτήν ενημερώνει τις διεθνείς συνομοσπονδίες ότι θα καταθέσει άμεσα τροπολογία στη Βουλή, με την οποία:

Θα έχουν δικαίωμα χρήσης των Δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και θα επιτρέπεται να εκδίδουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων και σε εκείνα τα σωματεία που ολοκληρώνουν την υποβολή αίτησης στο Μητρώο και κατέχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν είναι οριστικά εγγεγραμμένα), στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας ώστε να βοηθηθούν όλα ανεξαιρέτως τα ποδοσφαιρικά σωματεία για να διαθέτουν όσα οι ελληνικοί νόμοι ορίζουν.

Μένει να δούμε πλέον τι θα πράξει η ΕΠΟ και οι Ενώσεις που τελούν υπό αναστολή αγωνιστικής δραστηριότητας. Μπροστά υπάρχει και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 30 Σεπτεμβρίου όπου ανεξάρτητα των σημερινών εξελίξεων, εκεί ο Υφυπουργός το "άγριο κράξιμο" δεν το γλιτώνει...

Αναλυτικά, η επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού:

«Σε συνέχεια της παραγωγικής πολύωρης συνάντησης που είχαμε στις 02/09/2022 και των όσων συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν μεταξύ μας, σας ενημερώνω για τα εξής:

Α. Η ΕΠΟ, αναβάλλοντας το προκαθορισμένο ραντεβού της 07/09/2022, δεν μας παρουσίασε έως και σήμερα κάποιον άλλο κατάλογο ενεργών σωματείων σε όλη τη χώρα, διαφορετικό εκείνου που επίσημα είχαν αποστείλει στις υπηρεσίες μας οι 54 ΕΠΣ και όπως σας είχαμε πει, αριθμούσε 2.581 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία και όχι περισσότερα από 4.500, όπως σας είχαν παραπληροφορήσει.

Έχοντας κάθε διάθεση από πλευράς μας -όπως γνωρίζετε άριστα- για τη συνέχιση γόνιμου διαλόγου και την εξεύρεση βέλτιστης λύσης ώστε όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ευελπιστούμε ότι η ΕΠΟ θα αλλάξει στάση, κατόπιν και των συστάσεών σας, αποφεύγοντας τη δημιουργία συνθηκών τεχνητού αδιεξόδου.

Β. Η τρέχουσα κατάσταση εγγραφής των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων έχει ως εξής:

-1.884 σωματεία πλήρως εγγεγραμμένα και νόμιμα,

-293 σωματεία με κατατεθειμένες αιτήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης των δικαιολογητικών τους ή χρειάζεται να τις διορθώσουν (με περιθώριο έως και τις 30/11),

-87 σωματεία που ακόμα επεξεργάζονται στις αιτήσεις τους (κι έχουν δικαίωμα υποβολής έως και τις 30/09).

Συμπερασματικά, 2.264 σωματεία έχουν προσέλθει στο Μητρώο από τα συνολικά 2.581, ήτοι το 88% της ενεργούς δύναμης των 54 ΕΠΣ.

Οι έλεγχοί μας, επιπλέον, δείχνουν ότι τουλάχιστον το 33% των σωματείων που ακόμα δεν έχουν εγγραφεί πλήρως στο Μητρώο, στερούνται του βασικού προαπαιτούμενου της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης (παρότι απαιτείται, βάσει νόμου, από το 1999).

Γ. Όπως επανέλαβα και στην συνάντησή μας, έχουμε κάθε διάθεση να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό, σε συνεργασία μαζί σας και με την ΕΠΟ, ώστε να βοηθηθούν όλα ανεξαιρέτως τα ποδοσφαιρικά σωματεία για να διαθέτουν όσα οι ελληνικοί νόμοι ορίζουν.

Προς τούτο κι έπειτα από εποικοδομητικές προτάσεις που λάβαμε από ΕΠΣ (Λακωνίας, Αργολίδας, Πειραιά, Κορίνθου κ.ά.) θα καταθέσουμε άμεσα στη Βουλή τροπολογία, ώστε και εκείνα τα σωματεία που ολοκληρώνουν την υποβολή αίτησης στο Μητρώο και κατέχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν είναι οριστικά εγγεγραμμένα) να έχουν το δικαίωμα χρήσης των Δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τους εκδίδουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων.

Γνωρίζοντας ότι βρίσκεστε διαρκώς στο πλευρό μας, στη συνεχή προσπάθεια για να μπει θεσμική τάξη, με διαφάνεια, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να ξαναβρεθεί σε δρόμο ανάπτυξης, παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News