Γ’ Εθνική: Στις 25 Σεπτεμβρίου η σέντρα του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο
Γ’ Εθνική: Στις 25 Σεπτεμβρίου η σέντρα του πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστω και με καθυστέρηση και χωρίς πάντως να έχουν ξεκαθαρίσει οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, η Επιτροπή Διοργανώσεων συνεδρίασε και έδωσε ένα πρώτο πλαίσιο της διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Ο τρόπος διεξαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς οι 76 ομάδες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά ίσως δεν δηλώσουν όλες, θα χωριστούν σε 4 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει ο κρητικός όμιλος και οι πέντε ομάδες του νησιού θα μπουν σε έναν όμιλο περίπου 18 ομάδων (ανάλογα και με το πόσες θα δηλώσουν συμμετοχή στην Γ’ Εθνική) και στη συνέχεια θα γίνει η συγκρότηση.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, με τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων να κατατίθενται έως 22 Αυγούστου ενώ η κλήρωση της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου. Οι τέσσερις πρωταθλητές θα προβιβάζονται απευθείας και χωρίς μπαράζ στη Super League 2, ενώ ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζεται θα καθοριστεί μόλις «κλειδώσει» ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να αρθεί ο περιορισμός της ηλικίας των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στη Γ’ Εθνική, που ήταν έως 28 ετών, ενώ θα επιτρέπεται να δηλώνονται έως 5 ποδοσφαιριστές άνω των 34 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News