Οριστικό: Υποβιβάζονται δύο και άνοδος για δύο στη Super League 1 – Χωρίς μπαράζ!

Ποδόσφαιρο
Οριστικό: Υποβιβάζονται δύο και άνοδος για δύο στη Super League 1 – Χωρίς μπαράζ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελική απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

«Κλείδωσαν» τα νέα δεδομένα για τα πρωταθλήματα της σεζόν 2022-23, σε ότι αφορά τον υποβιβασμό και την άνοδο.

Από τη Super League 1 «πέφτουν» δύο ομάδες, χωρίς την διεξαγωγή μπαράζ, ενώ από τη Super League 2 την άνοδο στην πρώτη κατηγορία θα πάρουν δύο ομάδες (ο πρωταθλητής κάθε ομίλου).

Επίσης οριστικοποιήθηκε, ότι ο Στέφεν Μπένετ θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής τη νέα σεζόν.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«H Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκ νέου προκειμένου να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις.

  • Επικύρωσε με ψήφους 11 υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας να ορισθεί πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους ο κ. Στέφεν Μπένετ. Νωρίτερα, η Ε.Ε.Π. έκανε δεκτή με ψήφους 8 υπέρ, 3 κατά και 2 λευκά την εισήγηση του προέδρου της και προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου για ορισμό του κ. Μπένετ ως προέδρου της ΚΕΔ.
  • Σε σχέση με την άνοδο και τον υποβιβασμό στις Super League 1 και Super League 2 για την περίοδο 2022-2023, η Ε.Ε. αποφάσισε με ψήφους 9 υπέρ, 5 κατά ότι από την SL1 θα υποβιβάζονται δύο ομάδες και από τη SL2 θα ανεβαίνουν δύο ομάδες, οι πρωταθλήτριες των δύο ομίλων.
  • Επικύρωσε την ομόφωνη έγκριση από την Ε.Ε.Π. του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και του Κανονισμού Β΄ Ομάδων, με τις παρατηρήσεις που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν. Επίσης, επικύρωσε την ομόφωνη έγκριση από την Ε.Ε.Π. των Κανονισμών Παρατηρητών Αγώνων, Προπονητών Ποδοσφαίρου ΕΠΟ, Λειτουργίας Σχολής Προπονητών και Διεξαγωγής Αγώνων Αναπτυξιακών Ηλικιών.
  • Επικύρωσε την ομόφωνη έγκριση από την Ε.Ε.Π της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδας για τις περιόδους 2022-2023 και 2023-2024, με τις παρατηρήσεις που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News