Τόσο κόσμο και με τέτοιο πάθος ο ΠΟΑ είχε να δει από το αξέχαστο μπαράζ στη Φυλή!

Ποδόσφαιρο
Τόσο κόσμο και με τέτοιο πάθος ο ΠΟΑ είχε να δει από το αξέχαστο μπαράζ στη Φυλή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επόμενη μέρα ενός τελικού ή αν προτιμάτε οι επόμενες μέρες, είναι πάντα όμορφες για τον νικητή και δύσκολες, πολύ δύσκολες για τον χαμένο. Και βέβαια αυτό ισχύει εις διπλούν για τον ηττημένο του προχθεσινού τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣΗ από τη στιγμή που αυτός ήταν ο ΠΟΑ!

Εμείς, αφού δώσουμε τα εύσημα στον Αλμυρό για τη νίκη του θα γράψουμε κάτι που... δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο! Σχεδόν...είχαμε ξεχάσει τη δυναμική του κόσμου του ΠΟΑ. Τρόπος του λέγειν αυτό καθώς προσωπικά ξεκίνησα από το ρεπορτάζ του ΠΟΑ σε αυτή τη δουλειά που κάνω, 30 χρόνια πριν, και πρόλαβα ένα...άλλο Ατσαλένιο! Μιας ομάδας που εκπροσωπεί όχι μόνο το Ατσαλένιο αλλά ουσιαστικά και τον Μασταμπά, δηλαδή δύο προσφυγικά προάστια του Ηρακλείου που μαζί πρέπει να συγκεντρώνουν πληθυσμό μεγαλύτερο των 20.000 κατοίκων (μπορεί να γράφω και λίγους)!

Δυστυχώς αυτός ο κόσμος είχε εξαφανιστεί για 15 σχεδόν χρόνια και...εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο στον Κρουσώνα! Λες και ήταν βγαλμένος από τις εποχές που έπαιζαν οι Μηλιαράδες κι ο Ρωμανάκης (αναφέραμε τρία παιδιά του προσφυγικού προαστίου)!

Μας θύμισε όμως και την εκδρομή στη Φυλή για το αξέχαστο μπαράζ με τη Βέροια (η φωτογραφία είναι από εκείνο το παιχνίδι, το καλοκαίρι του 2003)!

Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν τη σκέψη πως αν ο κόσμος αυτός ήταν δίπλα στην ομάδα του Ανέστη Αναστασιάδη όλη τη χρονιά θα είχε μείνει στην κατηγορία...για πλάκα! Ε, ναι, αυτό είναι βέβαιο! Ο ΠΟΑ πρέπει να κάνει προσπάθεια να κρατήσει κοντά του όσο γίνεται ένα μεγάλο μέρος αυτών των φιλάθλων! Όταν αγαπάς εξάλλου την ομάδα σου πρέπει να το αποδεικνύεις στα δύσκολα! Και η ομάδα αυτή το αξίζει , αξίζει τη στήριξη γιατί διαχρονικά έχει δώσει πολλά στο προσφυγικό Ατσαλένιο και συνεχίζει να το κάνει!

Γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις πολλές ομάδες σε όλη την Ελλάδα και δη στην περιφέρεια που να έχουν στηρίξει τόσο τις γειτονιές τους! Τα δικά τους παιδιά!

Και στην περίπτωση του ΠΟΑ ο Γιώργος Λέλεκας με τα σωστά του και με τα λάθη του, αυτό κάνει: Στηρίζει το προάστιο! Σε εποχές που δεν βρίσκονται εύκολα επενδυτές, αλλά και σε εποχές που σε άλλες ομάδες, ανταγωνιστικές του ΠΟΑ, οι συμπαίκτες στα διοικητικά συμβούλια ήταν πολλοί και ισχυροί! Aλλά με τέτοιο κόσμο ο ΠΟΑ δεν θα χρειαζόταν να σκεφτεί τίποτα και κανένα, θα ήταν σίγουρο το μέλλον του! Και όχι μόνο λόγω ακδημιών...

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News