Ολυμπιακός ΠΑΟΚ μπάσκετ Φουρνιέ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός το ζευγάρι του τελικού στα Αοράκια (video)

Μπάσκετ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός το ζευγάρι του τελικού στα Αοράκια (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τον αξιόμαχο ΠΑΟΚ με 75-94

Ο Ολυμπιακός είναι ο δεύτερος φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου Ανδρών που θα γίνει την Κυριακή (20:15) στο κλειστό στα Δύο Αοράκια καθώς έκαμψε σήμερα την αντίσταση ενός αξιόμαχου και πάλι ΠΑΟΚ, με 75-94.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους κόντρα στον Παναθηναϊκό που νωρίτερα απέκλεισε τον Προμηθέα. 

Μοιρασμένο το πρώτο μισό της αναμέτρησης, με τις ομάδες να έχουν από ένα δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ , με ενέργεια και αποδοτική άμυνα, απέκτησε τον έλεγχο, με την έναρξη του ματς και βάζοντας την μπάλα κοντά στο καλάθι με τον Άπσον, προηγήθηκε στο 7’ με +8 (13-5). Προβάδισμα που διατήρησε, γύρω από το ίδιο περίπου επίπεδο, μέχρι και δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου (17-11).

Βελτιώνοντας την αμυντική παρουσία του και βρίσκοντας λύσεις από τους Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ, Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός «απάντησε» με επιμέρους 3-17 και έγινε «αφεντικό» στο παρκέ στο 14’ με +8 (20-28). Διαφορά που «ανέβασε», τρία λεπτά αργότερα, στο +11 (17’ 24-35).

Με τους Ρέινολντς (1/1 δίποντο), Μπάρτλεϊ (3/4 βολές), ο «Δικέφαλος» μείωσε στους 6 πόντους (29-35). Ο ΜακΚίσικ, εκτελώντας από τα 6.75, έστειλε τον Ολυμπιακό σε απόσταση 9 πόντων (29-38), την οποία κράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» ως τη διακοπή για το ημίχρονο (20’ 35-44) και έστειλαν στο +12 (35-47), στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τρίποντο από τον Βεζένκοφ.

Συνεχείς πόντοι από τον Ρέινολντς (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα), επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να μειώσει στους 7 πόντους (23’ 43-50).  Με τους Βεζένκοφ, Γουίλιαμς-Γκος, ο Ολυμπιακός πήγε εκ νέου στο +11 (25’ 43-54) και στο 29’ στο +14 (50-64), βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη του.

Οι Πειραιώτες, με διαδοχικά τρίποντα από τους Πίτερς, Λαρεντζάκη, ξέφυγαν στο 36’ με +18 (65-83) και τελείωσαν, ουσιαστικά, με το παιχνίδι.

Στο 38’ ο Ολυμπιακός είχε τη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα, το +22 (70-92). 

*Στο ημίχρονο του αγώνα η ΕΟΚ βράβευσε την πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο, τη σεζόν 1975-1976, η οποία ήταν ο Ολυμπιακός. Ο Νίκος Λεπενιώτης, γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, παρέλαβε το βραβείο.

ΠΑΟΚ (Μάσιμο Καντσελιέρι): Χέντερσον 7, Άπσον 10, Φόρεστερ, Περσίδης, Κατσίβελης 9 (2), Παπαδάκης, Μπάρτλεϊ 14 (3), Αντετοκούνμπο, Ρέινολντς 17 (2), Κρούζερ 18 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 9, Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης 16 (3), Φαλ 3, Βεζένκοφ 21 (3), Παπανικολάου 4, Πίτερς 7 (1), Μιλουτίνοφ 11, ΜακΚίσικ 18 (1), Φουρνιέ 5 (1).
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News