Ηράκλειο ΟΑΑ πανηγυρικό

Αλέξανδρος Πετράκης: Το Ηράκλειο ΟΑΑ δίνει σήμερα την πιο μεγάλη μάχη

Μπάσκετ
Αλέξανδρος Πετράκης: Το Ηράκλειο ΟΑΑ δίνει σήμερα την πιο μεγάλη μάχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο ΟΑΑ δινει σήμερα στην έδρα της Πεύκης την πρώτη μάχη για την παραμονή στη National League 2 και ο προπονητής του Αλέξανδρος Πετράκης το χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν.

Οι δηλώσεις του στη σελίδα του Ηρακλείου:

*Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έκλεισε με το Ηράκλειο στην 9η θέση της βαθμολογίας. Είναι δίκαιο αυτό;

 «Σε ένα πρωτάθλημα 22 αγώνων η τελική θέση κάθε ομάδας αντικατοπτρίζει λίγο πολύ την πορεία της σ’ αυτό. Οπότε και για μας θεωρώ η θέση είναι η εικόνα μας. Τώρα ότι χάσαμε πολλά παιχνίδια στον πόντο και ότι θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη βαθμολογική θέση είναι δεδομένο».

*Η ομάδα παίζει ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν, τι έχεις να πεις για το ματς;

 «Το παιχνίδι στο Β Πεύκης είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν και για τις δυο ομάδες. Για να καταφέρουμε το στόχο μας πρέπει να κάνουμε μια νίκη στην έδρα του αντιπάλου. Το πρώτο παιχνίδι νομίζω είναι το πιο δύσκολο όχι τόσο για εμάς όσο για τον γηπεδούχο».

*Όσον αφορά τη διαδικασία των playout τη θεωρείς δίκαια;

«Η διαδικασία των play out έχει μπει τα τελευταία δυο χρόνια στο πρωτάθλημα. Νομίζω είναι άδικο για τις ομάδες, όχι τόσο τα play out σαν διαδικασία αλλά ότι σε ένα όμιλο 12 ομάδων αν δεν πας για άνοδο καθαρά τότε κινδυνεύεις να πέσεις κατηγορία. Νομίζω έπρεπε να είναι λιγότερες οι ομάδες που θα πέφτουν».

*Αξίζει στο Ηράκλειο να παραμείνει στην κατηγορία;

 «Το Ηράκλειο έχει ένα παρελθόν στο χώρο που όσοι ασχολούνται το γνωρίζουν. Για το τώρα θα μιλήσω και νομίζω ότι είναι τεράστιο κρίμα αυτή η ομάδα να μην σωθεί φέτος. Έχει δημιουργηθεί κορμός παικτών από την πόλη, έχουν κάνει step up όλα τα παιδιά γιατί πέρυσι έπαιζαν στο τοπικό ή στο εφηβικό. Επίσης βλέπουμε ότι στο γήπεδο έχουμε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο της πόλης, λόγω του τοπικού στοιχείου που χαρακτηρίζει την ομάδα μας και το ενδιαφέρον που έχουν όλα τα παιχνίδια καθώς σε όλα σχεδόν διεκδικήσαμε τη νίκη».

*Από την αρχή της χρονιάς όσον αφορά αυτά που σκεφτόσουν ότι πρέπει να γίνουν στην ομάδα κατά τι ποσοστό έχει επιτευχθεί;

 «Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα αν μείνει στην κατηγορία θα είναι κάτι παραπάνω από επιτυχία. Από την άλλη αν πέσουμε τα οφέλη θα συνεχίσουν να υπάρχουν από τη φετινή χρόνια γιατί νομίζω θα βγει από αυτή την ομάδα η επόμενη γενιά Κρητικών παικτών. Θα είναι για μένα όμως αποτυχία γιατί η ιστορία θα γράψει μια πτώση. Θα μπορούσαμε μα είχαμε πολλά παραπάνω σαν ομάδα αλλά κάναμε ό,τι καλύτερο δεδομένο των συνθηκών».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News