Είναι γιορτή για όλους το Final-8 με κοινωνικές δράσεις στο Ηράκλειο

Μπάσκετ
Είναι γιορτή για όλους το Final-8 με κοινωνικές δράσεις στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 πλησιάζει και το κεντρικό σύνθημα #einaigiorti ανοίγει τα χέρια του και αγκαλιάζει τους πάντες. Γίνεται #einagiortigiaolous και δεν μένει μόνο στα λόγια. Μπορεί τα όσα πρόκειται να γίνουν στο παρκέ να βρίσκονται υπό το φως των προβολέων, αλλά παράλληλα θα γίνει μια σειρά εκδηλώσεων που αφορά πολλούς συνανθρώπους μας και δείχνει πως το μπάσκετ μπορεί να είναι όντως μια μεγάλη γιορτή για όλους!

Επίσκεψη σε 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 17/2 στις 10.00 από το επιτελείο της UNICEF Ελλάδας και επιτελείο της ΕΟΚ παρόντος του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Νίκο Νικολόπουλο, ενώ μιας ξεχωριστή παρουσία θα είναι αυτή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Μια ξεχωριστή εκδήλωση φιλοξενηθεί στο “ξύλινο αμφιθέατρο” της κοινωνικής ιατρικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στις 17 Φεβρουαρίου στις 16.30. Η ημερίδα θα έχει θέμα “Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στη σύγχρονη εποχή ‘’Προκλήσεις, θεσμικό πλαίσιο, συμπράξεις κοινωνικών εταίρων’’ σε συνεργασία με το Εργαστήριο LaHeRS, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου και την στήριξη της UNICEF GREECE.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Το Σάββατο 18/02 από τις 09.30 ως τις 14.00 στο σημείο Λότζια στο κέντρο του Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «ΑιματοΚρήτης», υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες από εθελοντές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Στον εξωτερικό χώρο του Νέου ΚΓ Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, στις 19 Φεβρουαρίου στις 16.00 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και μιας ομάδας έμπειρων εθελοντών, θα πλαισιώσουν ποικίλες δράσεις ευαισθητοποίησης για ανθρώπους με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες στον προαύλιο χώρο της κεντρικής εισόδου, έξωθεν των θυρών 2 και 3.

Θα υπάρχουν stands και κατασκευές, όπου με τη βοήθεια και την καθοδήγησή τους ο κόσμος θα μπορεί να κάνει προσομοίωση των διάφορων αναπηριών, όπως: περπάτημα με κλειστά μάτια και μπαστούνι οδηγό, δρομολόγιο με αναπηρικό αμαξίδιο, ζωγραφική με το στόμα, βιβλία και υλικά σε γλώσσα Braile κ.ά.,

Θα στηθεί ειδικό booth συσκότισης εντός του οποίου θα υπάρχει προτζέκτορας που θα προβάλει βίντεο με καθημερινές ιστορίες δυσκολιών των ατόμων με αναπηρία αλλά και επιτεύγματα αθλητών ΑΜΕΑ,

Θα υπάρχει face painting για τα παιδιά και τους φιλάθλους, με διάδοση του μηνύματος #EinaiGiortiGiaOlous

Θα παραβρίσκονται άτομα με διάφορες αναπηρίες για να αλληλοεπιδρούν με τον κόσμο.

Επίσης, κατασκευάστηκαν τρεις απτικές αναπαραστάσεις γηπέδου καλαθοσφαίρισης, με τις οποίες τρία τυφλά άτομα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τη βοήθεια των συνοδών τους και ειδικών διερμηνέων γλώσσας Braile.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News