Γιαννόπουλος: Περιμένουμε με ανυπομονησία το ματς στο Ηράκλειο

Μπάσκετ
Γιαννόπουλος: Περιμένουμε με ανυπομονησία το ματς στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας φόργουορντ μιλάει για το παιχνίδι της Εθνικής με τη Λετονία στα "Αοράκια"

Η Εθνική Ομάδα φτάνει αύριο στο Ηράκλειο για το παιχνίδι της Παρασκευής με τη Λετονία στα «Αοράκια» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ενώ ακολουθεί το ματς στο Βέλγιο τρεις μέρες αργότερα. Οι Έλληνες διεθνείς γνωρίζουν τη σημασία των αναμετρήσεων αυτών για την πρόκριση ενώ ο Χάρης Γιαννόπουλος έχει ζήσει ξανά τη διαδικασία των παραθύρων, έχει ξαναπαίξει στο Ηράκλειο και ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του η Εθνική Ομάδα.

Νομίζω πλέον μετά από τόσα χρόνια και τόσους αγώνες έχουμε συνηθίσει οι περισσότερο, αν όχι όλοι», τονίζει ο Γιαννόπουλος και προσθέτει: «Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια τέτοια αποστολή λίγων ημερών, οπότε πλέον δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο ήταν στις αρχές».

Η Εθνική των… παραθύρων όπως συχνά αποκαλείται, έχει φέρει δύο προκρίσεις και ο στόχος είναι να φέρει και μία τρίτη: «Είμαστε μια Εθνική Ομάδα που αποτελεί μια πολύ μεγάλη δύναμη και η οποία είναι φτιαγμένη από την κορυφή ως τα νύχια για να πετύχει, οπότε κι εμείς θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να πηγαίνει το καλοκαίρι στις διοργανώσεις, να διεκδικεί και να εκπληρώνει τους στόχους που έχει θέσει».

Για τον Γιαννόπουλο και τους συμπαίκτες του δεν τίθεται θέμα ποιος είναι στα παράθυρα και δεν είναι μετά ή το αντίστροφο: «Δεν ασχολείται κανείς με το ποιος θα είναι και ποιος όχι. Δεν μας ένοιαζε από την πρώτη στιγμή και δεν νοιάζει ούτε τώρα. Είμαστε εδώ με σκοπό να ευχαριστηθούμε πρώτα από όλα τις στιγμές που είμαστε στην Εθνική Ομάδα, να ευχαριστηθούμε τις στιγμές που έχουμε μεταξύ μας και να μπούμε μέσα στο γήπεδο να νικήσουμε».

Λετονία και Βέλγιο είναι δύο αντίπαλοι με δυναμικότητα και ο Έλληνας φόργουορντ βλέπει τη δυσκολία που κρύβουν και οι δύο αναμετρήσεις: «Αν κρίνεις ότι η Λετονία είναι ίσως λίγο καλύτερη ομάδα από τις δύο, αλλά παίζουμε εντός και με το Βέλγιο εκτός είναι τελικά ίδιας δυσκολίας παιχνίδια και θέλουνε μεγάλη προσοχή. Είναι ομάδες που είναι ικανές, που έχουν ταλέντο και είναι επικίνδυνες, γιατί και οι δύο παίζουν με πάρα πολλά τρίποντα και σε γρήγορο τέμπο. Είναι ένα στοιχείο που χρειάζεται την προσοχή μας».

Η Εθνική Ομάδα έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά της, αλλά το ίδιο έχει κάνει και για το Ηράκλειο Κρήτης και το γήπεδο στα Δύο Αοράκια με τις τόσες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει: «Είναι πραγματικά εντός έδρας το παιχνίδι στο Ηράκλειο! Έχουμε δώσει πολλά παιχνίδια εκεί, μας περιμένει και το κοινό κι εμείς περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να παίξουμε σε ένα γνώριμο περιβάλλον που πάντα μας φιλοξενεί θερμά και από το οποίο πάντα έχουμε καλές εντυπώσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News