Το πρόγραμμα των τελικών της Basket League

Μπάσκετ
Το πρόγραμμα των τελικών της Basket League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στο πρώτο ματς το Σάββατο το βράδυ στο ΣΕΦ…

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των τελικών και των μικρών τελικών του πρωταθλήματος της Basket League. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παλέψουν για τον τίτλο του πρωταθλητή, με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο για τις 11/6 στις 21:00 στο ΣΕΦ.

Προμηθέας και Λάρισα θα κοντραριστούν με φόντο την τρίτη και την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή 12/6 στις 20:00 στο κλειστό "Δ. Τόφαλος" της Πάτρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:

11/6: Game 1 Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 21:00 (ΕΡΤ3)

14/6: Game 2 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 21:00 (ΕΡΤ3)

17/6: Game 3 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 21:00 (ΕΡΤ3)

20/6: Game 4 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 21:00 (ΕΡΤ3) - αν χρειαστεί

22/6: Game 5 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 21:00 (ΕΡΤ3) - αν χρειαστεί

Το πρόγραμμα για τις θέσεις 3-4 ανάμεσα σε Προμηθέα και Λάρισα:

12/6: Game 1 Προμηθέας - Λάρισα 20:00 (ΕΡΤ3)

15/6: Game 2 Λάρισα - Προμηθέας 19:30 (ΕΡΤ3)

18/6: Game 3 Προμηθέας - Λάρισα*

21/6: Game 4 Λάρισα - Προμηθέας* - αν χρειαστεί

23/6: Game 5 Προμηθέας - Λάρισα*- αν χρειαστεί

*Οι ώρες για το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο ματς (εάν χρειαστεί να γίνουν οι δύο τελευταίοι) της σειράς Προμηθέας – Λάρισα θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

Eπίθεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου για το πρόγραμμα των τελικών του πρωταθλήματος (εκεί όπου θα βρουν αντίπαλο τον Ολυμπιακό) αλλά και για τα έσοδα από το στοίχημα.

Συγκεκριμένα η ΚΑΕ τόνισε πως ο ΕΣΑΚΕ άλλαξε τελευταία στιγμή τις ημέρες διεξαγωγής των τελικών κάτι που δεν αφήνει στον Παναθηναϊκό χρόνο για προετοιμασία και επιφέρει καίριο πλήγμα στην εμπορική αξία του προϊόντος της λίγκας. Παράλληλα τόνισε την αντίρρησή της για τα έσοδα από το στοίχημα και την κατανομή αυτών, ενώ τέλος ζήτησε και την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ:

"Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έχει από καταβολής του Συνδέσμου μια αποστολή: Να εργάζεται για την ανάπτυξη του προϊόντος του επαγγελματικού πρωταθλήματος και να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του.

Εδώ και καιρό το επαγγελματικό μπάσκετ υφίσταται μια τεράστια αδικία και αυτή έχει να κάνει με την κατανομή των εσόδων από την φορολόγηση του στοιχήματος. Την ώρα που αυθαίρετα δόθηκε στο ποδόσφαιρο ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό το μάξιμουμ των ποσών που προβλέπει η αντίστοιχη ΚΥΑ, το μπάσκετ πήρε μια μικρή προκαταβολή. Έτσι δημιουργήθηκε το παράδοξο, ερασιτεχνικά σωματεία να έχουν λάβει πολλαπλάσια χρήματα από τις επαγγελματικές ομάδες που παίζουν Ευρωλίγκα ή συμμετέχουν στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ποδόσφαιρο έλαβε 26.5 εκατομμύρια ευρώ, τα ερασιτεχνικά σωματεία 31 εκατομμύρια ευρώ και το μπάσκετ 3.25 εκατομμύρια. Η αντίδραση του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ ήταν να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας την εξαιρετική σχέση που έχει μαζί τους λόγω της επιχείρησης περιπτέρων που διαθέτει για την ΔΕΘ και να περιμένει να κάνει συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Την ίδια ώρα οι ομότιτλοί του του ποδοσφαίρου πήγαιναν μήνα παρά μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου και πίεζαν για τα δικά τους συμφέροντα.

Χθες το βράδυ είχαμε άλλη μια ενέργεια υποβάθμισης του προϊόντος. Ο ΕΣΑΚΕ άλλαξε τελευταία στιγμή (κατόπιν αιτήματος του Ολυμπιακού που κατατέθηκε στις 7/6) τις ημέρες διεξαγωγής των τελικών, παρότι ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από τα μέσα Μαΐου ότι αυτοί θα οριστούν στις πλέον εμπορικές ημέρες της εβδομάδας, ήτοι Τετάρτη – Κυριακή – Τετάρτη κ.ο.κ. Παράλληλα, είχε αποφασίσει πως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση τους θα ήταν η 25η Ιουνίου, κάτι που άλλαξε ξαφνικά συμπιέζοντας όλο το πρόγραμμα (μετετράπη σε 22/6) έπειτα από το ξαφνικό αίτημα του Ολυμπιακού.

Η απόφαση αυτή επιφέρει καίριο πλήγμα στην εμπορική αξία του προϊόντος της λίγκας και έχει ως αποτέλεσμα η μια ομάδα να έχει ελάχιστο χρόνο να προετοιμαστεί και να αλλάξει τελευταία στιγμή τον προγραμματισμό της πριν τους τελικούς.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στηλιτεύει την πρακτική του κ. Γαλατσόπουλου να κρυφτεί πίσω από την οκταμελή επιτροπή Πρωταθλήματος αρνούμενος να εφαρμόσει ως όφειλε τον αρχικό προγραμματισμό της λίγκας (ρισκάροντας την αξιοπιστία και τις ίσες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων), τον καλεί να βρει τρόπο να διορθώσει άμεσα την αδικία που βιώνει το επαγγελματικό μπάσκετ από τον καταμερισμό των εσόδων του στοιχήματος και στη συνέχεια να υποβάλει την παραίτηση του στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News