Συστάθηκε πενταμελής επιτροπή αδειοδότησης στον ΕΣΑΚΕ

Μπάσκετ
Συστάθηκε πενταμελής επιτροπή αδειοδότησης στον ΕΣΑΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημέρωσε για τις μεταρρυθμίσεις με στόχο την εξυγίανση της Basket League…

Με κάθε επισημότητα, ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε πως ψηφίσθηκε η συγκρότηση Επιτροπής Αδειοδότησης με στόχο να ελέγχονται εξονυχιστικά οι ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2021/22.

Η πενταμελής επιτροπή θα αποτελείται από τους Μιχάλη Μελή (αντιπρόεδρος του Κολοσσού), Σουζάνα Δόγα (νομική σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ), Βαγγέλη Γαλατσόπουλο (πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ), Σταύρο Κατσίκη (οικονομικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ) και Γιώργο Πανταζόπουλο (τεχνικός διεθυντής του Περιστερίου).

Με στόχο λοιπόν την εξυγίανση της Basket League και με στόχο να μην υπάρχουν πια τεράστια χρέη, οι συζητήσεις για το νέο πρωτάθλημα ξεκίνησαν με τους κανόνες να είναι πιο αυστηροί και πιο ξεκάθαροι από ποτέ (80.000 εγγυητική για τις ομάδες της φετινής Α1, 140.000 για όσες ανέβουν από την Α2).

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

"Με την ψήφιση του Κανονισμού που προβλέπεται στο άρθρο 105 παράγραφος 4 του ισχύοντος αθλητικού νόμου, ολοκληρώνεται ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων που είχαν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στη σημερινή (28/1) συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ ψηφίστηκε ο Κανονισμός που αφορά τους ειδικότερους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League όπως, επισης, η διαδικασία ελέγχου και τήρησης των προϋποθέσεων που είναι υποχρεωμένες να πληρούν οι ΚΑΕ.

Σκοπός των σημαντικών αλλαγών στις οποίες προχωρά ο ΕΣΑΚΕ είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας και του «υγιούς» ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα, η βελτίωση του αγωνιστικού επιπέδου και θεάματος που προσφέρει η Stoiximan Basket League στους Έλληνες φίλάθλους.

«Μετά την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την υπογραφή με την ΕΡΤ τριετούς συνεργασίας για όλες τις ΚΑΕ του Πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ παρεμβαίνει ουσιαστικά και αποκτά ρόλο εγγυητή στην αδειοδότηση των ΚΑΕ», σημείωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος.

«Οι ομάδες και οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ, στους οποίους βασίζεται η λειτουργία των ομάδων και έχουν κρατήσει όρθιο το επαγγελματικό μπάσκετ στην δύσκολη περιόδο της πανδημίας, θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στην διαδικασία αδειοδότησης των ΚΑΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του Πρωταθλήματος, αλλά και για να γνωρίζουμε νωρίτερα από ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα ποιές ομάδες θα μετέχουν στην διοργάνωση», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

«Σήμερα και μετά την θεσμική παρέμβαση που πετύχαμε σε συνεργασία με την Πολιτεία, έγινε ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση του επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ που σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας άντεξε χάρις στην αγάπη των Ελλήνων φιλάθλων και αναπτύσσεται περαιτέρω», υπογράμμισε ο κ. Γαλατσόπουλος".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News