Στο Ευρωπαϊκό Νέων προκρίθηκε η Κανόγκα

Αθλητισμός
Στο Ευρωπαϊκό Νέων προκρίθηκε η Κανόγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Νέων Γυναικών στον αγώνα πρόκρισης των 5χλμ.

Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση για φέτος πραγματοποίησε η ηρακλειώτισσα κολυμβήτρια Κάλλια Κανόγκα(ΟΣΦΠ), στον αγώνα πρόκρισης των 5χλμ. για τις Εθνικές ομάδες της Μαραθώνιας κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) που έγινε στην παραλία "Βοτσαλάκια", στον Πειραιά. Η κολυμβήτρια των Δελφινιών κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Νέων Γυναικών (2004-2005) και προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα από 29/9/2023 έως 1/10/2023.

"Είμαι πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη που προκρίθηκα για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανοικτής Θάλασσας. Ο αγώνας ήταν σκληρός γιατί υπήρχε έντονος ανταγωνισμός και μεγάλη συμμετοχή κολυμβητών. Προσπάθησα πολύ για να βγει αυτό το αποτέλεσμα δεδομένου του άγχους που υπήρχε μιας και ο αγώνας ήταν μία εβδομάδα πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Όμως όλα πήγαν καλά, το είχαμε δουλέψει και στη συνέχεια θα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να επιτύχω τους επόμενους στόχους μου. Ευχαριστώ τους προπονητές μου Αγαπητό Μηναδάκη και Μάριο Χριστοδουλάκη, τα σωματεία μου Δελφίνια Ηρακλείου και Ολυμπιακό Πειραιώς καθώς και τον κ. Παναγιώτη Ρέτζιο manager της "Arena Greece", για την υποστήριξή τους", τόνισε η ηρακλειώτισσα κολυμβήτρια.

Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν, η Νεφέλη Γιαννοπούλου (ΑΟΠΦ) με χρόνο 1:05:35,6, η Αντωνία Ρακοπούλου (Σ.Κ.ΡΟΗ) με χρόνο 1:06:34,6 και η Ηλέκτρα Λέμπλ (ΟΣΦΠ) με 1:06:37,5.

Σε αυτόν το σπουδαίο αγώνα συμμετείχε η ελίτ της Ελληνικής Κολύμβησης. Η Κάλλια στη γενική κατάταξη Γυναικών ήταν στην 4η θέση με χρόνο 1:06:39,1.

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ), την Περιφέρεια Αττικής, και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Με ανακοίνωση τους τα Δελφίνια συγχαίρουν την κολυμβήτρια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News