Δήμαρχος Λάρισας: «Χωρίς να ρωτήσουν την πόλη και τη δημοτική Αρχή, αποφασίζουν»

Αθλητισμός
Δήμαρχος Λάρισας: «Χωρίς να ρωτήσουν την πόλη και τη δημοτική Αρχή, αποφασίζουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, με δήλωσή του για το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στην AEL FC Arena τόνισε πως δεν ρωτήθηκε η πόλη και η δημοτική Αρχή.

Η ΕΠΟ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη για την παραχώρηση της AEL FC Arena για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης σε δήλωσή του τόνισε πως στην ΕΠΟ αποφασίζουν μέσω ενός ιδιώτη χωρίς να ρωτηθεί η πόλη και η δημοτική Αρχή.

«Χωρίς να ρωτήσουν την πόλη και τη δημοτική αρχή, αποφασίζουν μέσω ενός ιδιώτη, ο οποίος πήρε δημοτική έκταση για να κατασκευάσει το γήπεδο. Θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη δημοτική Αρχή.

Δεν θα αφήσουμε να αποφασίσουν ερήμην της πόλης, φέρνοντας στη Λάρισα οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για να κάνουν αυτά που έκαναν το 2017 στο γειτονικό Βόλο», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ανακοίνωση Δήμου Λαρισαίων για διεξαγωγή τελικού Κυπέλλου Ελλάδος

✅Ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος θεωρητικά θα πρέπει να είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια όμως και με τη δράση οργανωμένων ομάδων χούλιγκανς έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη.

🔷Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, συζητά με τον ιδιώτη κάτοχο αθλητικών εγκαταστάσεων να διεξαχθεί ο φετινός Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στη Λάρισα, χωρίς βεβαίως να ερωτηθεί ο Δήμος Λαρισαίων.

👉Μπορεί ο  δήμος μας, να μην έχει ρόλο στην απόφαση για τη διεξαγωγή του Τελικού, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει παραχωρηθεί, εδώ και χρόνια, από τη ΓΓΑ σε ιδιώτη η έκταση όπου κατασκευάστηκε το νέο γήπεδο της πόλης (AEL FC Arena), με ισχυρή αντίδραση τότε του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, ωστόσο η δημοτική αρχή έχει το θεσμικό καθήκον να διαφυλάξει την πόλη και τους κατοίκους της από πιθανά έκτροπα, σαν αυτά που είδαμε σε ανάλογες εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

⚽Για το λόγο αυτό ζητούμε από την ΕΠΟ και όλους τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν σοβαρά τη στάση και τις αποφάσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε περίπτωση που αποφασίσουν τη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη μας και να διασφαλίσουν την ηρεμία και την τάξη μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως:

❗Την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών  και την πιστή τήρηση του μέτρου από την Ελληνική Αστυνομία

❗Τη μη έκδοση εισιτηρίων για τον τελικό, παρά μόνο προσκλήσεων οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά στους Λαρισαίους φιλάθλους, μέσω των τοπικών αρχών και φορέων (Δήμος, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης - σχολεία κ.α.)

❗Τη λήψη έκτακτων μέτρων από την Αστυνομία, ώστε να αποφευχθούν παραβατικές συμπεριφορές ακόμη και από μεμονωμένους φιλάθλους.

🔷Η Λάρισα, ως ανοικτή και φιλόξενη πόλη,  έχει διοργανώσει με τρόπο άψογο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Δεν έχει ωστόσο καμία πρόθεση να γίνει το πεδίο στο οποίο θα εξελιχθεί ένας εφιάλτης.

⚽Ένας τελικός, τη διεξαγωγή του οποίου η ΕΠΟ μεταφέρει από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα,  αποτελεί την απόλυτη απαξίωση του ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News