Στο ιστορικό κέντρο στις 2 Απριλίου το "Run Greece Hράκλειο 2023"

Αθλητισμός
Στο ιστορικό κέντρο στις 2 Απριλίου το "Run Greece Hράκλειο 2023"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις 2 Απριλίου προγραμματίστηκε η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού...

Ένας αγώνας μαζικού αθλητισμού που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από τους αθλητές και τους πολίτες του Ηρακλείου είναι το Run Greece. Η επιτυχημένη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023» θα φιλοξενηθεί στις 2 Απριλίου και για 10η συνεχή χρονιά.

Οι αγώνες επανέρχονται στην αρχική τους διαδρομή, στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, το ΣΕΓΑΣ -ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου. Για την οργάνωση και προετοιμασία της αθλητική αυτής συνάντησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ευρεία σύσκεψη που συγκλήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιώργο Πιτσούλη και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, καθώς οι: από το Δήμο Ηρακλείου Δημήτρης Τσιράκος, από το ΣΕΓΑΣ – ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης και Μάρκος Καλούδης, από την Τροχαία Ηρακλείου ο Διοικητής Αστυνόμος Β’ Στέλιος Καρακούδης, από το Λιμενικό Σώμα ο Αντιπλοίαρχος Γιώργος Παττακός, από το Ε.Κ.Α.Β. ο Διευθυντή Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ο Σταύρος Δουκιαντζάκης και από το Σύνδεσμο Κριτών Στίβου ο Γιώργος Μυρωνάκης.

Κοινό μήνυμα των διοργανωτών είναι μικροί και μεγάλοι να συμμετάσχουν τρέχοντας και βαδίζοντας στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ήπια άθληση και την ψυχαγωγία.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της φετινής διαδρομής του «RUN GREECE» διαδρομή είναι το εξής: η εκκίνηση δίνεται στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) και συνεχίζεται στην Πλατεία Νικηφόρου Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι – Νεάρχου - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου - Αρχ. Μακαρίου- Νικολάου Πλαστήρα- Συμβολή Νικολάου Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία Κύπρου - Χαρ. Τρικούπη – Λεωφόρος Δημοκρατίας. Ο τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος – Αβέρωφ και Ανεμογιάννη. Ο παιδικός αγώνας θα εκκινήσει και θα τερματίσει στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News