Μπούσης: "Ο πατέρας μου είπε να αφήσω τα... κλειδιά, αλλά έχουμε πλάνο για τον ΟΦΗ"

Αθλητισμός
Μπούσης: "Ο πατέρας μου είπε να αφήσω τα... κλειδιά, αλλά έχουμε πλάνο για τον ΟΦΗ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλυπτικός για όλα τα θέματα της επικαιρότητας του ΟΦΗ, ήταν ο Μιχάλης Μπούσης στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Στο περιθώριο του σημερινού Αγιασμού για τα γήπεδα στο ΒΑΚ, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Ηρακλείου μίλησε για όλους και για όλα. "Από τον ΟΦΗ θα φύγω, μόνο αν με διώξει ο ίδιος ο ΟΦΗ, τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Αναφέρθηκε στην αγωνιστική πορεία και την απόφαση που έχει παρθεί για ενίσχυση τον Ιανουάριο και τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι. Σχολίασε το διαζύγιο με τους Γιώργο και Γιάννη Σαμαρά, αλλά και τι λες αλλαγές που χρειάστηκε να γίνουν, έστω κι αν προκάλεσαν σε όλους στεναχώρια! Εξέφρασε το παράπονο του για την στήριξη προς την ομάδα, από μερίδα των επιχειρηματιών του Ηρακλείου, ενώ για τις αντιδράσεις των φιλάθλων, υπογράμμισε ότι είναι κάτι που δεν το αξίζει  "Ο πατέρας μου, μου είπε να γυρίσω πίσω, να μου δώσει ότι λεφτά έχω βάλει και να πετάξω τα... κλειδιά", είπε με ιδιαίτερη έμφαση ο Μιχάλης Μπούσης, τονίζοντας όμως ότι έχει όραμα για τον ΟΦΗ και στόχος είναι ένα γήπεδο 12 χιλιάδων θέσεων στην επόμενη 3ετια!

Έγιναν λάθη θα επέμβουμε τον Γενάρη

 «Έχουν γίνει μερικά λάθη έγιναν αλλαγές με διαφορά πρόσωπα τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέχρι τον Γενάρη που θα γίνουν μεταγραφές. O Nταμπράουσκας είναι ένας προπονητής που δεν έχει ξαναέρθει στο Ηράκλειο. Η ομάδα έπαιξε και Ευρώπη, έχει και τα πάνω της έχει και τα κάτω της. Προσπαθούμε να σταθεροποιηθεί η ομάδα και όταν χρειαστεί θα γίνουν οι μεταγραφές που χρειάζονται για να δοθεί ένα πουσάρισμα. Στόχος μου η ομάδα είναι να χτυπάει πάντα εξάδα και να έχει την ευκαιρία να χτυπάει και θέση της Ευρώπης. Αυτό του αξίζει του ΟΦΗ, αυτό αξίζει στην Κρήτη. Είναι μία ομάδα που έχει κόσμο πίσω της, έχει ολόκληρη την Κρήτη, δεν πρέπει να είναι στην κατάσταση που είμαστε σήμερα.»

Δεν έχουμε αδρανήσει

 «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι αργήσαμε να κάνουμε αλλαγές, δεν είναι μυστικό. Περάσαμε και τραυματισμούς, κάποιοι παίκτες που έπρεπε να κλείσουν δεν έκλεισαν, αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι το καλύτερο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε το κάνουμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε τον Γενάρη θα το κάνουμε.

Το σχέδιο είναι πάντα το ίδιο. Όταν ήρθα εδώ δεν βρήκα ούτε μπάλες ήταν μισογκρεμισμένα, πολλοί λένε τι είναι το πρότζεκτ του ΟΦΗ, αυτό είναι το πρότζεκτ.»

Η πικρία Μπούση για τις αποδοκιμασίες

 «Τα τελευταία 20 χρόνια τι έχει γίνει στον ΟΦΗ; Αν δεν ερχόμουν το 2018 να έβαζα 300 χιλιάδες ο ΟΦΗ θα έπαιζε στο τοπικό. Εγώ έβαλα τα πρώτα χρήματα στον ΟΦΗ χωρίς να έχω υπογράψει τίποτα! Ο Νέιρα και ο Μεγιάδο που είναι εδώ δεν θα ήταν εδώ σήμερα αν δεν ήμουν εγώ. Εγώ δεν λέω ότι τα κάναμε όλα σωστά, αλλά εγώ πληρώνω, εγώ βάζω τα λεφτά μου. Ποιος έχει στηρίξει τον ΟΦΗ στην Κρήτη; Προχθές με τον Ιωνικό πουλήσαμε 1000 εισιτήρια και πήγα στο ματς με τον Άρη, που ανεβήκαμε την ίδια χρονιά και είχε 12 χιλιάδες εισιτήρια. Που είναι η στήριξη του κόσμου;

Ποσά ξενοδοχεία έχει το Ηράκλειο και μέσα, αλλά και 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, ξέρετε; Πάρα πολλά. Ολοι αυτοί δεν κάνουν λεφτά; Η ομάδα τους που παίζει Α' Εθνική, που χρειάζεται δύο βράδια το μήνα, πληρώνει; Πληρώνει. Τέσσερα χρόνια που είμαι στον ΟΦΗ δεν έχει έρθει ένας μεγάλος επιχειρηματίας της Κρήτης που έχει ξενοδοχεία και να πει θα φιλοξενήσω εγώ την ομάδα. Για δύο βράδια, 12 δωμάτια, ένα πρωινό και ένα βραδινό πριν φύγει η ομάδα για το γήπεδο. Αυτό είναι ότι είμαστε μεγάλη ομάδα; Δεν λέω φυσικά για όλους τους μεγάλους επιχειρηματίες. Για παράδειγμα ο Μηνάς Χαλκιαδάκης είναι από τους λίγους που έχει στηρίξει και έχει βοηθήσει την ομάδα.

Ο κόσμος που δουλεύει στηρίζει και έρχεται στο γήπεδο. Έχω περισσότερη στήριξη από τον απλό κόσμο που δεν έχει τα χρήματα των μεγάλων επιχειρηματιών παρά από αυτούς.

Όταν με έφεραν στην Κρήτη οι Σαμαράδες και μου παρουσίασαν αυτό το πρότζεκτ μου είπαν πως η Κρήτη έχει τουρισμό, έχει τον κόσμο, έχει στήριξη, έχει αυτά κι αυτά. Και όταν ήρθα δεν βρήκα ούτε μπάλες. Μέχρι και τις φανέλες έπρεπε να αγοράζω για να παίζει ο ΟΦΗ και τώρα είναι οι Τσικνάκηδες και η ομάδα δεν πληρώνει για φανέλες.»

Νιώθω αδικημένος

 «Έχουμε τόσους χορηγίες, πήραμε τηλεοπτική χορηγία που ο ΟΦΗ δεν έχει ξαναδεί αυτό το συμβόλαιο. Έχουμε φέρει τόσους μεγάλους χορηγούς, τόσες εταιρείες. Αυτοί θα έρχονταν αν ο ΟΦΗ άνηκε κάπου αλλού; Και βγαίνουν οι οπαδοί και βγάζουν αυτά τα πράγματα που βγάζουν. Αν νομίζετε ότι αυτό που κάνω εγώ εδώ δεν είναι καλό και δεν είναι σωστό τότε να φύγω στο τέλος της χρονιάς, να τη σώσω την ομάδα και να την πουλήσω. Αν αυτό θέλετε. Και να δω τους μεγάλους επιχειρηματίες να φέρουν προέδρους και να κάνουν αυτά που έχω κάνει εγώ. Γιατί τα λεφτά που έχω βάλει εγώ στον ΟΦΗ δεν τα έχει βάλει κανένας! Να τα λέμε στα ίσια τα πράγματα!

Νιώθω πολύ αδικημένος με όλα αυτά που γίνονται εδώ. Με τον κόπο που έχω κάνει. Έφερα τον Μήνα Λυσάνδρου που ήταν πρόεδρος της Λίγκας, έφερα τον Νταμπράουσκας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έρχονταν αν δεν ήμουν εγώ!»

Δεν μου αξίζει αυτό που γίνεται

 «Δεν μου αξίζει να ακούω αυτά τα πράγματα. Μέχρι και ο πατέρας μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε παιδί μου πόσα λεφτά έχεις βάλει στην ομάδα; Έλα Αμερική αύριο, στα δίνω εγώ τα λεφτά που έβαλες στον ΟΦΗ και πέταξέ τους τα κλειδιά! Ο πατέρας μου ο ίδιος τα είπε αυτά! Πρέπει να ντρέπονται που γράφουν τέτοια πράγματα για μένα και να τα διαβάζει η οικογένειά μου. Με τόσο κόπο που έχω κάνει. Όταν έρχομαι στο Ηράκλειο κάνω τόσα χιλιόμετρα για να έρθω, αφήνω πίσω μου την οικογένειά μου και τις επιχειρήσεις μου. Για κάτι που δεν μου δίνει τίποτα, μονάχα τα χρήματά μου έχω βάλει. Κι αν είναι να παίρνω και πίκρες, δεν το χρειάζομαι! Δεν μου αξίζει και καλύτερα να έρχομαι στην Κρήτη σαν τουρίστας και όχι σαν ιδιοκτήτης του ΟΦΗ.

Νομίζετε πως έχω ανάγκη να με χειροκροτεί στο γήπεδο; Αν εσείς νομίζετε ότι εγώ ήρθα στον ΟΦΗ για να με χειροκροτεί το γήπεδο τότε είστε εκτός πραγματικότητας για το ποιος είμαι εγώ. Δεν τα χρειάζομαι εγώ αυτά. Εγώ θέλω να μου μιλάει και ο τελευταίος είτε έχει είτε δεν έχει χρήματα. Ένας άνθρωπος που έχει αξιοπρέπεια θα με χαιρετάει. Δουλεύω από μικρό παιδί στην Αμερική και έχω μια αξιοπρέπεια, δεν έχω κλέψει ποτέ χρήματα στη ζωή μου, έχω κάνει μόνος μου επιχειρήσεις. Δεν ήρθα στην Κρήτη για να με χειροκροτεί. Δεν έχω ανάγκη τον ΟΦΗ για την αξιοπρέπεια που έχω.»

Ποτέ δεν είπα τον ΟΦΗ μικρή ομάδα

 «Δεν μπορεί να λένε ότι κι εμείς βάλαμε λεφτά, ε και τι έγινε; Έχετε δει ποτέ εσείς να έχουν βάλει λεφτά οι μεγάλοι επιχειρηματίες; Ή επειδή παίρνουν κάποια διαρκείας νομίζουν πως μου κάνουν χάρη; Εδώ παρακαλάμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Έχουμε δυο σουίτες στο γήπεδο και δεν μπορούμε να πουλήσουμε και τις δύο, έχουμε πουλήσει την μια. Θέλουμε να φτιάξουμε γήπεδο και να φτιάξουμε 10 σουίτες και εδώ έχουμε τη μία απούλητη. Πήγα στον Άρη και είδα όλες τις σουίτες γεμάτες κι εδώ δεν μπορούμε να πουλήσουμε μία. Και λέτε πως είμαστε μεγάλη ομάδα. Λέτε ορισμένοι ότι είπα μικρή ομάδα τον ΟΦΗ. Συγγνώμη, αλλά τα ελληνικά μου δεν είναι τόσο καλά. Προσπαθώ να σας μιλήσω όσο μπορώ πιο καλά. Δεν εννοούσα ότι ο ΟΦΗ είναι μικρή ομάδα. Δεν μπορεί να συγκριθεί, όμως, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αυτό εννοούσα, δεν εννοώ ότι είναι μικρός ο ΟΦΗ και μικρός ο κόσμος του!

Με μία στραβή βρίζουμε τον κόσμο και τους παίκτες. Αυτό είναι η στήριξη; Έρχεται ο Νταμπράουσκας με τη Λαμία και στο ημίχρονο φώναζε ο κόσμος "βγάλτε τις φανέλες" και τα έβλεπε αυτά ο άνθρωπος από τη σουίτα. Αντί να τον στηρίξουμε και να πούμε οκ γίνανε λάθη. Παντού γίνονται λάθη, εσείς δεν κάνετε λάθη ποτέ; Ανθρώπινα είναι τα λάθη. Ήρθε ένας νέος προπονητής που δεν θα τον βλέπατε στο όνειρό σας και είπε ότι έχω τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και βγήκαν να τον κοροϊδέψουν. Με αυτούς θα πάει αυτούς πρέπει να στηρίξει. Δεν μπορεί να γκρεμίσει τους παίκτες που έχει τώρα. Κι αντί να τους στηρίξει ο κόσμος, πάει να τους θάψει, να τους γκρεμίσει.»

Πάνω από όλα η στήριξη

 «Αν φύγω από τον ΟΦΗ θα με κάνει ο ΟΦΗ να φύγω. Ποσά σκαμπίλια να αντέξω; Πάρτε τα κλειδιά της ομάδας και δώστε τα σε έναν Τσάλο, δεν με ενδιαφέρει. Δεν μπορεί να με παίρνει τηλέφωνο εμένα ο Τσάλος ή ο κάθε Τσάλος.

Είχε ο Παναθηναϊκός τον Βαρδινογιάννη, τον έδιωξαν. Στον Ολυμπιακό βρίζουν τον Μαρινάκη επειδή ο Ολυμπιακός δεν πάει καλά εφέτος, έβριζαν τον Κόκκαλη. Στην ΑΕΚ έβριζαν τον Μελισσανίδη μέχρι να φτιάξει την Αγιά Σοφιά. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ιδιοκτήτης που βγάζει χρήματα; Κανένας! Και τους βρίζουμε από πάνω!

Είμαι υπερήφανος σαν πρόεδρος του ΟΦΗ που μπορώ να πάω σε κάθε γήπεδο, ποιος άλλος το κάνει; Έχω πάει σε όλα τα γήπεδα. Όταν θέλαμε να δούμε προπονητικές εγκαταστάσεις πήγα την ίδια μέρα και είδα και της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Ποιος άλλος πρόεδρος το έχει κάνει αυτό; Εγώ είμαι υπερήφανος για αυτό.

Όταν μίλησα με τον κ.Μελισσανίδη έλεγαν ότι είναι με την ΑΕΚ, όταν μίλησα με τον κ.Σαββίδη έλεγαν ότι είναι με τον ΠΑΟΚ, όταν μίλησα με τον κ.Αλαφούζο έλεγαν ότι είναι με τον Παναθηναϊκό, μίλησα με τον Μαρινάκη έλεγαν α είναι με τον Ολυμπιακό. Γιατί στην Ελλάδα πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι από πίσω; Δεν είπαμε όλοι οι ιδιοκτήτες να βγούμε μπροστά να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο; Εγώ δεν είμαι μαθημένος έτσι. Μόνο στην Ελλάδα το ακούω αυτό πως πάντα πρέπει να υπάρχει κάτι από πίσω.

Εδώ τρώμε ένα γκολ κι αρχίζουν "βγάλτε τις φανέλες" και πετάνε αντικείμενα. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό κάνει κακό στην ομάδα; Πόσα πληρώσαμε πέρυσι σε πρόστιμα; Δεν γίνεται άλλο με αυτό τον αρνητισμό. Μπαίνω προχθές στο γήπεδο και ο πρώτος άνθρωπος που με είδε μου είπε "καλά έκανες πρόεδρε και τους καθάρισες όλους". Πιστεύετε ότι δεν στενοχωρήθηκα για τους ανθρώπους που έφυγαν; Αν δεν σε πικραίνει κάποιος που ήταν δίπλα σου τότε δεν είσαι άνθρωπος. Δεν δούλεψε η συνεργασία, οκ προχωράμε μπροστά. Δεν θέλω να έρχομαι στο γήπεδο και το πρώτο πράγμα που ακούω να είναι αυτός ο αρνητισμός.

Το σέβομαι και το δέχομαι αυτό το χειροκρότημα του κόσμου και πραγματικά το σέβομαι, όμως δεν πρέπει στα δύσκολα να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον;»

Είμαι σίγουρος ότι θα σωθούμε

 «H ομάδα δεν θα πέσει. Θέλει δύο-τρία πράγματα για να πάει μπροστά. Αν η ομάδα κέρδιζε Λαμία και Ιωνικό τώρα δεν θα μιλούσαμε και θα κάναμε άλλη κουβέντα. Η διακοπή έρχεται και όλοι θα είναι διαφορετικοί. Αν έπαιζε ο Νέιρα και ο Τοραλ θα ήταν διαφορετική η εικόνα του ΟΦΗ. Εγώ πιστεύω πως η ομάδα δεν θα πέσει. Με την δουλειά που θα γίνει στη διακοπή και με τις μεταγραφές που θα γίνουν, μη με ρωτήσετε πόσες θα γίνουν (γέλια), η ομάδα θα είναι καλύτερη στον δεύτερο γύρο. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Η διακοπή είναι για εμάς θεόσταλτη. Ο Νταμπράουσκας θα κάνει τη δουλειά του.

Όταν έφυγε ο Γιάννης και ο Γιώργος Σαμαράς αποφασίσαμε να μη βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις. Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να είναι σωστός γι αυτό που θα αναλάβει, τις αρμοδιότητες που θα έχει. Για να βγουν σωστά οι αποφάσεις. Η πρώτη κίνηση ήταν να φέρουμε έναν προπονητή που νομίζουμε πως θα κάνει τη διαφορά. Και μετά είναι όλα τα υπόλοιπα.

Τα πάνω-κάτω του ΟΦΗ δεν είναι καλό. Αυτό που θέλω είναι να υπάρχει η σταθερότητα και να μπαίνει στους στόχους κάθε χρόνο. Αυτά τα πάνω-κάτω δεν είναι καλό για κανένα. Εγώ θέλω να είναι η ομάδα αυτή που πρέπει να είναι.»

Η άλλη οπτική γωνία για το σήμα

 «Εμείς δεν ήρθαμε να ξεγράφουμε την ιστορία του ΟΦΗ, δεν ήρθαμε να ξεγράψουμε το χθες, εμείς ήρθαμε να την ισχυροποιήσουμε. Όλα τα πράγματα αλλάζουν, εσείς ντύνεστε όπως ντύνονταν οι παππούδες σας; Τι σημαίνει αυτό ότι δεν τους σέβεστε; Καταλαβαίνω απόλυτα το δέσιμο και την αγάπη του οπαδού με το σήμα του ΟΦΗ. Η ομάδα είναι ίδια εδώ προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι καλύτερο γιατί στεκόμαστε στην αλλαγή του σήματος; Και το σήμα του ΟΦΗ έχει αλλάξει 100 φορές. Μπορεί να το κάναμε διαφορετικά, να βάζαμε τον κόσμο στη διαδικασία, να στείλουν δικές τους ιδέες, αλλά δεν είμαι τζίνι να γυρίζω το χρόνο πίσω. Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα γινόταν διαφορετικά η διαδικασία. Όπως κάναμε με το λεωφορείο, βάλαμε τον κόσμο και συμμετείχε γιατί είδα τον ενθουσιασμό των φιλάθλων, είδα τη μεγάλη συμμετοχή του. Μπορεί να ήταν λάθος όπως έγινε, οκ προχωράμε μπροστά. Βγάλαμε μία απόφαση και το κάναμε. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα πίσω από τις αλλαγές, δεν ήταν απλώς μία αλλαγή σήματος. Θέλουμε να έχουμε τις καλές αναμνήσεις του παλιού σήματος να τις κρατήσουμε και να πάμε μπροστά.  Ένα παιδί που είναι 25, 26 χρονών τι έχει ζήσει με τον ΟΦΗ, τι έχει να θυμάται; Τις καλές αναμνήσεις τις έχουν όσοι είναι 40-45 και πάνω. Είχε τότε ο ΟΦΗ έναν σοβαρό ιδιοκτήτη, μία ισχυρή οικογένεια, αγαπούσαν αυτό που έκαναν, είχε τον Γκέραρντ που έμεινε 15 χρόνια. Μετά από αυτό υπάρχει ένα κενό. Αν μπορούσα να κάνω κάτι delete στον ΟΦΗ θα ήταν αυτά τα χρόνια μετά τον Γκέραρντ, τι έχει να θυμάται ο κόσμος από αυτά τα χρόνια; Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά πράγματα του παλιού σήματος, να σβήσουμε τα άσχημα χρόνια και να πάμε να χτίσουμε κάτι όλοι μαζί.

Εμείς έχουμε πει το 2025 που είναι τα 100 χρόνια του ΟΦΗ να παίξει η ομάδα με μία ρετρό φανέλα, μερικούς αγώνες, με το παλιό σήμα. Εγώ θα το θεωρούσα πολύ ωραίο να γινόταν αυτό στα 100 χρόνια της ομάδας. Να έχει ο κόσμος μία επετειακή φανέλα.»

Το όραμα του για το νέο γήπεδο

 «Κάναμε μια μελέτη για το Γεντί Κουλέ και είναι στο όριο αν θα πάρει άδεια εκεί. Δεν θέλω να παίξουμε με τα όρια. Πρέπει να κοιτάξουμε με τον δήμο και την περιφέρεια να βρούμε κάτι στο Ηράκλειο, να γίνει μια ανταλλαγή της έκτασης για ένα γήπεδο 12.000 που να μπορεί να γίνει και μεγαλύτερο. Ας γεμίσουμε πρώτα των 12.000 και μετά το μεγαλώνουμε.

Ποτέ δεν μετάνιωσα για τον ΟΦΗ

Δεν έχω μετανιώσει που ασχολήθηκα με τον ΟΦΗ. Όταν πάει καλά η ομάδα πετάς, όταν δεν πάει σε ρίχνει, τρως σφαλιάρες. Εμένα μου αρέσουν πάντα οι προκλήσεις. Στη ζωή σου πρέπει να έχεις προκλήσεις, πρέπει να τεστάρεις τις δυνάμεις σου.

Όταν βλέπεις το ΒΑΚ σου ανοίγει η κάρδια σου αλλά αν δεν πάει καλά το παιχνίδι τότε φεύγεις κλαμένος. Δυστυχώς τα κακά πράγματα σε επηρεάζουν και είναι αυτά που θυμάσαι. Αλλά όταν παίρνεις μια χαρά τότε νιώθεις ωραία. Αυτό που με νοιάζει είναι το παιχνίδι της Δευτέρας. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να κερδίσουμε τον Λεβαδειακό, να πάρουμε ένα πουσάρισμα για την διακοπή και να προχωρήσουμε.»

Όλοι έχουν καταλάβει ποιος είμαι

«Όταν μιλάω με άλλους ιδιοκτήτες μου λένε πως εσύ είσαι κάτι διαφορετικό. Όταν μεγάλωνα ήμουν ΑΕΚτζής, ο πατέρας μου ΑΕΚτζής και ο παππούς μου ΑΕΚτζής. Της μητέρας μου ο πατέρας, ο άλλους παππούς μου, ήταν Παναθηναϊκός, όταν ήμουν μαζί του ήμουν Παναθηναϊκός, όταν ήμουν με τον άλλον ήμουν ΑΕΚτζής (γέλια). Όταν πήγαινα στον θείο μου που ήταν Ολυμπιακός ήμουν Ολυμπιακός (γέλια). Εμείς στην Αμερική, οι Έλληνες του εξωτερικού, πάντα θα στηρίξουμε την ομάδα από την Ελλάδα. Πάντα θα στηρίξουμε την Ελλάδα άσχετα με το ποια ομάδα είναι. Στην αρχή πολλοί δυσκολεύτηκαν να το καταλάβουν, να καταλάβουν τη νοοτροπία μου, τώρα το έχουν νιώσει. Έχουν καταλάβει πως είμαι καθαρός.

 Αν έρθετε, για παράδειγμα, το Πάσχα στην Αμερική θα δείτε πως κρατάμε τις παραδόσεις της Ελλάδας πιο πολύ από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα. Κρατάμε τις παραδόσεις της Ελλάδας γιατί μας λείπει η Ελλάδα. Είναι κρίμα που μερικοί στην Ελλάδα κοιτάζουν τους Έλληνες της Αμερικής με διαφορετικό μάτι. Μην ξεχνάτε πως ήταν Έλληνες που έφυγαν από την Ελλάδα και γι' αυτούς ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Πήγαν σε μία άλλη χώρα και δεν ήξεραν να πουν ούτε hello, αλλά έκαναν περιουσίες, μεγάλωσαν τα παιδιά τους, τα σπούδασαν και βλέπετε πως από αυτούς τους ανθρώπους ο ελληνισμός έχει πάει σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπάνε και βοηθάνε την Ελλάδα.»

Το ενδεχόμενο για μετοχικό συμπαίκτη

 «Ο Παλυβός ήταν θείος μου κι αν δεν τα πας καλά με το θείο σου γιατί να πάρω ένα ρίσκο και να μη τα πάω καλά και με κάποιον άλλον; Ποιος έχει βάλει τα χρήματα που έχω βάλει εγώ στον ΟΦΗ; Κανένας! Να έρθει δηλαδή κάποιος συμπαίκτης και πες πως τον Γενάρη εγώ θέλω τρεις παίκτες που κοστίζουν 500 χιλιάρικα και ο συμπαίκτης δεν θέλει να τα βάλει. Εγώ τι θα κάνω; Θα πάμε στα δικαστήρια; Να έχω άλλα πράγματα στο κεφάλι μου; Εγώ πάω μόνος μου και έτσι όπως είμαστε θα μείνουμε. Όλοι έχουν άποψη, αλλά όταν έρχεται η ώρα να μπει το χέρι στην τσέπη εκεί φαίνεται ο άλλος. Δυστυχώς όταν έρχεται αυτή η ώρα ουδείς θέλει να βοηθήσει.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News