Έτοιμο το Ηράκλειο να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Challenger Boccia

Αθλητισμός
Έτοιμο το Ηράκλειο να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Challenger Boccia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του Δημάρχου με τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής

Μία σπουδαία διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Ηράκλειο το 2023 στο λειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια. Ο λόγος για το Παγκόσμιο Challenger Boccia ενώ επ΄αφορμής του γεγονός το Πρόεδρος της της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και χρυσός Παραολυμπιονίκης Γιώργος Καπελλάκης είχε συνάντηση χθες στη Λότζια με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Τζαμούση, παρουσίατου Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ τόνισαν στον Δήμαρχο ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση, την πρώτη διεθνούς επιπέδου για Αθλητές με Αναπηρία που έρχεται στην χώρα μας μετά από πολλά χρόνια και αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι θα γίνει στο Ηράκλειο. Επιπλέον, επεσήμαναν ότι το νέο κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου είναι μια από τις πλέον φιλικές και προσβάσιμες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η πόλη μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει και άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ ζήτησε ο Δήμος Ηρακλείου να αποτελέσει χορηγό και συνδιοργανωτή του Παγκοσμίου Challenger Boccia, κάτι που ο Δήμαρχος αποδέχτηκε καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η προβολή της πόλης μέσα από σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις αποτελεί βασική στόχευση της αθλητικής πολιτικής μας, πόσο μάλλον που στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για αθλητισμό που αφορά σε Αθλητές με Αναπηρία, τον οποίο επίσης στηρίζουμε εμπράκτως».

Το Παγκόσμιο Challenger Boccia είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο του 2023 και αναμένεται να φέρει στο Ηράκλειο περισσότερους από 250 ανθρώπους (αθλητές, συνοδούς, διαιτητές κ.ά) από ολόκληρο τον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News