Παντεχάκη και Καλαράκης στους κορυφαίους του κόσμου!

Αθλητισμός
Παντεχάκη και Καλαράκης στους κορυφαίους του κόσμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα “χρυσά” παιδιά της Κρήτης συμμετείχαν στο Παραντρεσάζ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας

Η Κρήτη έδωσε βροντερό “παρών” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας 2022 στο Χέρνινγκ της Δανίας (4-14 Αυγούστου 2022), εκεί όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας συμμετείχαν αθλητές στο άθλημα του Παραντρεσάζ (ιππασία για άτομα με αναπηρία). Ο Μιχάλης Καλαράκης και η Δήμητρα-Ελένη Παντεχάκη μπήκαν στους 16 κορυφαίους του κόσμου.

Από την αρχή του 2022 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο πάλευαν για την πρόκριση για το Παγκόσμιο, συμμετέχοντας σε διεθνείς αγώνες. Η πρόκριση για τους αθλητές Παραντρεσάζ είναι τόσο δύσκολη όσο και για τους αρτιμελείς αθλητές, και οι δύο Έλληνες αθλητές τα κατάφεραν.

Η Δήμητρα-Ελένη Παντεχάκη κατάγεται από τα Πεζά Ηρακλείου, είναι 23 χρονών και ξεκίνησε ιππασία ως μέσο θεραπείας και ενδυνάμωσης λόγω της σπαστικής τετραπληγίας την οποία έχει εκ γενετής. Το 2019, αφού είχε αγωνιστεί σε εθνικούς αγώνες, αποφάσισαν με την προπονήτριά της κ. Μαριάννα Γραμματικάκη να συμμετέχουν σε αγώνες στο εξωτερικό.

Με τη στήριξη του Σωματείου “Καλλιπάτειρες” Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης, έγιναν οι πρώτοι αγώνες, οι οποίοι της εξασφάλισαν τη συμμετοχή στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Ρότερνταμ το 2019, αλλά και την πρόκριση για την Παραολυμπιάδα Τόκιο 2020. Λόγω της πανδημίας, η Δήμητρα-Ελένη έμεινε εκτός αγώνων για δύο χρόνια και φέτος, με την οικονομική στήριξη χορηγών και φορέων, κατάφερε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο, έχοντας μια πολλά υποσχόμενη παρουσία.

Σήμερα η Δήμητρα-Ελένη, με το άλογο “Miss Olimpia” της οικογένειας Γραμματικάκη, αποτελεί τη μοναδική Ελληνίδα η οποία έχει καταφέρει να συμμετέχει σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες.

Η δεύτερη συμμετοχή της Ελλάδας ήταν ο Μιχάλης Καλαράκης, ο οποίος την πρώτη αγωνιστική ημέρα με το άλογο “Tony” κατάφερε να κατακτήσει την 11η θέση, αφήνοντας πίσω του αθλητές ολυμπιακού επιπέδου.

Ο Μιχάλης, ο οποίος επίσης ξεκίνησε ιππασία για θεραπευτικούς λόγους, αγωνιζόταν έως την ηλικία των 18, οπότε σταμάτησε για 7 χρόνια λόγω σπουδών και πανδημίας. Στη συνέχεια ξεκίνησε ιππασία μόλις 8 μήνες πριν, ως κάτι που αγαπούσε, μέχρι να ενταχθεί στην κανονική ζωή μετά την περίοδο COVID-19, που τον είχε κάπως αδρανοποιήσει. Η ιππική ικανότητα του Μιχάλη, σε συνδυασμό με το όραμα της κ. Γραμματικάκη, τον έφεραν να αγωνίζεται μετά από 7 χρόνια σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες, διεκδικώντας την πρόκριση για το Παγκόσμιο, την οποία πέτυχε μόλις τον Ιούνιο.

Σήμερα ο Μιχάλης και η Δήμητρα-Ελένη αποτελούν τους μοναδικούς Έλληνες αθλητές οι οποίοι εκπροσωπούν το άθλημα του Παραντρεσάζ για πρώτη φορά και στοχεύουν την Παραολυμπιάδα 2024.

Αυτό που κατάφεραν η Δήμητρα-Ελένη και ο Μιχάλης αποδεικνύει ότι, όταν κάτι το ονειρευτείς, το πιστέψεις, τότε θα το πετύχεις. Αυτοί οι αθλητές δεν είχαν κανένα εφόδιο, όπως άλλοι συναθλητές τους, για να πετύχουν κάτι τόσο μεγάλο, όμως τα κατάφεραν γιατί υπήρχε όραμα, πειθαρχία και πείσμα, και η αμέριστη συμπαράσταση της προπονήτριάς τους, Μαριάννας Γραμματικάκη.

Η επιτυχία των Ελλήνων αθλητών Παραντρεσάζ και η παρουσία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας 2022 πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των ανθρώπων και φορέων που πίστεψαν στο όραμα. Εκ μέρους όλης της αποστολής αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους κ. Γιώργο Καπελλάκη, πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, στην Περιφέρειας Κρήτης, στον εθνικό αερομεταφορέα Aegean Airlines, στη HERTZ HELLAS, στα “Πλαστικά Κρήτης”, στην “Προμηθευτική Μετάλλων”, στον επιχειρηματία Ρεθύμνου κ. Δασκαλάκη, στον γιατρό κ. Ασλανίδη, καθώς και στη φίλη του σωματείου κ. Maria Dolores Petschenic.

Ευχόμαστε στους αθλητές να συνεχίσουν την πορεία τους και να τους καμαρώσουμε και στον μεγάλο τους στόχο, την Παραολυμπιάδα στο Παρίσι 2024.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News