Έτοιμο το «Karteros Beach Sports Center» να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Beach Handball

Αθλητισμός
Έτοιμο το «Karteros Beach Sports Center» να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Beach Handball

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 1200 αθλητές-τριες από 64 χώρες θα βρεθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ηρακλείου…

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Βeach Handball Εφήβων- Νεανίδων και Ανδρών- Γυναικών που θα φιλοξενηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, διεθνών προδιαγραφών, του «Karteros Βeach Sports Center» . Από την προσεχή Τρίτη έως και τις 26 Ιουνίου περισσότεροι από 1200 αθλητές-τριες από 64 χώρες θα βρεθούν στο Ηράκλειο και στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος.

Το νέο παράκτιο αθλητικό κέντρο, που συμπληρώνει τις υποδομές του ΕΑΚΗ, περιλαμβάνει τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο επιπλέον χωρητικότητας 500 θεατών, ένα βοηθητικό γήπεδο αλλά και ένα προθερμαντήριο. Συμπληρώνεται επίσης από βοηθητικούς χώρους όπως αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώρους εργασίας δημοσιογράφων κ.α ενώ έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Με αφορμή την φιλοξενία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Handball o υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε τις εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες και στις οποίες θα διεξαχθούν μία πλειάδα από αθλήματα παραλίας, θάλασσας και άμμου όλο το επόμενο διάστημα με αποκορύφωμα βέβαια τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο το Σεπτέμβριο του 2023.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και για εμένα το γεγονός ότι καταφέραμε –εν όψει των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball και των άλλων διοργανώσεων που θα φιλοξενηθούν- να δημιουργήσουμε σε ελάχιστο χρόνο, την πρώτη μεγάλη εθνική εγκατάσταση για αθλήματα παραλίας και άμμου, αθλήματα που είναι συνδεδεμένα με τον αθλητικό τουρισμό, κάτι που ήταν πολιτική και στόχος μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ηγεσία του Υφυπουργείου», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης στους παρόντες εκπροσώπους των ΜΜΕ, των τουριστικών φορέων του Ηρακλείου (Μιχάλης Βλατάκης, Αντιπρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού και Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της Κρήτης, Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου), του Διοικητή Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιου Καρακούδη και του υποδιοικητή Βαγγέλη Καραπιπεράκη, του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Καπελλάκη, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Νίκου Νταμπακάκη και μελών της αθλητικής οικογένειας που βρέθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις για να δουν την πρόοδο των έργων και τόνισε:

«Αυτό δείχνει μία νέα Ελλάδα που δημιουργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομάδα που έχει επιλέξει να έχει κοντά του. Όλα στην ώρα τους με διαφάνεια και ταχύτητα, με συνέργειες με την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και στενή συνεργασία με όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες κι όλη την αθλητική οικογένεια».

Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του «Karteros Βeach Sports Center» θα γίνουν τη Δευτέρα στις 19:30 από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο ενώ η αγωνιστική δράση ξεκινάει την επόμενη μέρα σε επίπεδο Εφήβων- Νεανίδων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στόχος είναι σε παρακείμενη έκταση να γίνουν εγκαταστάσεις padel, squash, beach soccer, παρκούρ, αναρρίχησης ενώ θα χρηματοδοτηθεί η επαναδημιουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου. Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός αθλητισμού στο χώρο θα βρουν στέγη και το windsurfing, τα φουσκωτά αλλά και όσοι ασχολούνται με τις ρακέτες…

«Για εμάς στο Υπουργείο Αθλητισμού δεν υπάρχουν δημοφιλή και λιγότερο δημοφιλή αθλήματα. Όλα έχουν τη δική τους αξία, αξίζουν και πρέπει να προσπαθούμε για να αναπτυχθούν και για να δίνουμε το δικαίωμα και τα εφόδια στους νέους, που ασχολούνται με αυτά, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να αγωνιστούν για να κατακτήσουν τα όνειρα τους», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Τέλος, στο σημείο που τώρα βρίσκεται οικισμός καταπατητών για τον οποίο έχει επιληφθεί ο εισαγγελέας, θα δημιουργηθούν και επιπλέον εγκαταστάσεις, χωρίς να αποκαλυφθεί τι θα περιλαμβάνουν αυτές…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News