default-image

Η αγγλική "Intergrated Sports"που ενδιαφέρεται για τον ΟΦΗ

Αθλητισμός
Η αγγλική "Intergrated Sports"που ενδιαφέρεται για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δεδομένα προέκυψαν στο μετοχικό πεδίο για τον ΟΦΗ, καθώς στο προσκήνιο ήρθε ενδιαφέρον αγγλικής εταιρείας για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της υπό σύσταση ΠΑΕ.

Μάλιστα χθες έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της εν λόγω εταιρείας, με την ομάδα των επιχειρηματιών που έχει και την ιδιότητα των μετόχων, έχοντας καλύψει το αρχικό κεφάλαιο.

Πρόκειται για την εταιρεία « Integrated sports consultancy Ltd » και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Νέας Κρήτης» το ενδιαφέρον της έχει εκφραστεί εδώ και περίπου δύο μήνες.

Ο επίσημος ΟΦΗ πήρε θέση για το ζήτημα και στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η «πόρτα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο», ενώ επισημαίνεται ότι τα δεδομένα θα ελεγχθούν εξονυχιστικά και οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στην «ταυτότητα» της ενδιαφερόμενης εταιρείας, τα πρόσωπα που την εκπροσωπούν, τα χρήματα που είναι διατεθειμένοι να βάλουν ή τα σχέδια που υπάρχουν για τον ΟΦΗ σε όλα τα επίπεδα.

Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν από χθες τους φιλάθλους της ομάδας του Ηρακλείου, που και στο παρελθόν έχουν ακούσει πάρα πολλά «για ένα καλύτερο και λαμπρό μέλλον», αλλά σε όλες τις περιπτώσεις οι ελπίδες έπεσαν στο… κενό.

Στην επίσημη θέση του ΟΦΗ υπογραμμίζεται ότι βασικές προϋποθέσεις για την περαιτέρω συζήτηση είναι κάποια αποδεδειγμένα οικονομικά στοιχεία.

Αναλυτικά: «Οι μέτοχοι του ΟΦΗ, έχουν όραμα να επαναφέρουν την ομάδα μας στην Σούπερ Λιγκ, ωστόσο δεν κλείνουν την πόρτα σε καμία εταιρεία που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τον ΟΦΗ. Με χαρά ακούμε οποιαδήποτε πρόταση, αρκεί βέβαια να πρόκειται για μια πρόταση που θα εμπεριέχει τα στοιχεία που απαιτεί το μέγεθος και η ιστορία του ΟΦΗ, ο νόμος, αλλά θα συνοδεύεται  και με αποδεδειγμένα οικονομικά στοιχεία (εγγυητική επιστολή αξιόχρεης τράπεζας ή καταβολή ενός σοβαρού ποσού μετρητών σε λογαριασμό τραπέζης), με βάση τα οποία μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Ο ΟΦΗ στο παρελθόν ταλαιπωρήθηκε με υποθέσεις «επενδυτών» που αποδείχθηκαν ότι δεν είχαν την σοβαρότητα και την οικονομική δυναμική, για να εγγυηθούν το μέλλον του ΟΦΗ και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κάθε πρόταση να διερευνηθεί εξονυχιστικά από τους μετόχους και την υπό σύσταση ΠΑΕ ΟΦΗ 1925».

Η ατζέντα της συζήτησης

Όπως προαναφέραμε, το συγκεκριμένο ενδιαφέρον έχει φτάσει στον ΟΦΗ με σχετικό έγγραφο πριν από ένα δίμηνο. Από την πλευρά των ανθρώπων της ομάδας, υπάρχει η λογική επιφυλακτικότητα λόγω ανάλογων υποθέσεων του παρελθόντος, αλλά η «έρευνα» τους είναι σε εξέλιξη. Στη χθεσινή συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της αγγλικής εταιρείας έκαναν την τοποθέτηση τους και έπειτα διατυπώθηκαν ερωτήματα και απορίες.

Η «Integrated sports consultancy ltd» δραστηριοποιείται στον αθλητικό χώρο, έχοντας στραμμένο το βλέμμα της σε αθλητικές ομάδες. Το έγγραφο που εστάλη υπογράφει ο Αγγλοαυστραλός, Γιάννης Κλάπας (με ελληνική καταγωγή), ο οποίος ήταν παρών και στη συνάντηση.

Πληροφορίες λένε, ότι στην ατζέντα της συζήτησης ήταν και τα οικονομικά δεδομένα, με την εταιρεία να προτίθεται (έτσι ακούγεται) να επενδύσει σε πρώτη φάση περίπου 1.5 εκ. ευρώ. Επίσης, στα σχέδια της είναι άμεσες παρεμβάσεις στο κεντρικό γήπεδο του ΟΦΗ, αλλά και στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.

Το επόμενο στάδιο είναι η αξιολόγηση των δεδομένων και να διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, καθώς στην ομάδα του Ηρακλείου θέλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, πριν τις οριστικές αποφάσεις. Ενδεικτικό είναι άλλωστε, ότι στάθηκαν ιδιαίτερα στις οικονομικές δυνατότητες.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News