default-image

Έκτακτη σύσκεψη για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Υγεία
Έκτακτη σύσκεψη για τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δύο σοβαρά κρούσματα της λοίμωξης που καταγράφηκαν μέσα σε πέντε μέρες στην Αττική ενεργοποίησαν το συναγερμό στις υπηρεσίες Υγείας με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό της δημόσιας υγείας.

Γι αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Υγείας, Εσωτερικών, Άμυνας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας.

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται περισσότεροι από δέκα νομοί της χώρας, κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκεται όμως και η Αττική, μετά τα πρόσφατα κρούσματα καθώς αυτά αφορούσαν άτομα που δεν είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε μέρη όπου ενδημούν τα κουνούπια.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου,είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα κουνουπιού, και προσβάλλει ζώα (άγρια πτηνά, άλογα) και τον άνθρωπο.

Ο ιός ονομάστηκε έτσι, γιατί αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία του δυτικού Νείλου, στην Ουγκάντα το 1937. Επιδημίες σε ανθρώπους, έχουν αναφερθεί στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία και την Αμερική. Ειδικότερα στην Ευρώπη, σποραδικά κρούσματα σε ανθρώπους έχουν καταγραφεί σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία και Ουγγαρία.

Πηγή: Iefimerida

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News