Πώς να αποκτήσουμε το πολυπόθητο ιδανικό μαύρισμα

Γυναίκα & παιδί
Πώς να αποκτήσουμε το πολυπόθητο ιδανικό μαύρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβουλές για τέλειο και ασφαλές μαύρισμα - Σύμμαχος η διατροφή

Οι καιρικές συνθήκες προς το παρόν μπορεί να μην… ευνοούν για το πολυπόθητο μαύρισμα, ωστόσο έχουν αρχίσει ήδη να γεμίζουν οι παραλίες, να γίνονται σχέδια για διακοπές και σιγά σιγά να μπαίνει και αυτό στο πρόγραμμα και μάλιστα μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς να ψηνόμαστε κάτω από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο ήλιο και χωρίς να κάνουμε υπερβολές.

Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα, σύμφωνα με το medonline.gr που πρέπει να ακολουθήσουμε για ασφαλές και όμορφο μαύρισμα.

Ενημερωνόμαστε για τον σωστό φωτότυπο που ανήκουμε και επιλέγουμε ανάλογα το αντίστοιχο αντιηλιακό. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν 6 χρωματότυποι με τον Νο1  να αφορά τα ωχρά λευκά δέρματα που κοκκινίζουν και είναι επιρρεπή σε εγκαύματα και ανεβαίνοντας αναφερόμαστε σε δέρματα πιο ανεκτά στον ήλιο φτάνοντας στον φωτότυπο 6 που αφορά σκουρόχρωμα δέρματα που μαυρίζουν εύκολα και πολύ.

Απολέπιση. Πριν από την έκθεση στον ήλιο αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φροντίζουμε να απολεπίζουμε σωστά το σώμα μας ώστε να έχουμε ομοιόμορφο και με διάρκεια μαύρισμα. Μπορούμε να κάνουμε απολέπιση με απλά προϊόντα  που έχουμε σπίτι μας όπως ελαιόλαδο και ζάχαρη.

Ενυδάτωση. Προσπαθούμε να ενυδατώνουμε επαρκώς το σώμα μας τον οργανισμό μας. Χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες και after sun προϊόντα για να διατηρούμε την υγρασία στο σώμα.

Προστασία και αντιηλιακό. Φροντίζουμε πάντα την υγεία μας και το δέρμα μας και δεν παραλείπουμε να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό. Το αντιηλιακό εκτός από την προστασία που προσφέρει στο δέρμα μας, βοηθάει και στη διατήρηση του μαυρίσματος.

Διατροφή και μαύρισμα - Πως μπορεί να γίνει η διατροφή σύμμαχος σε ένα όμορφο μαύρισμα με διάρκεια;

Μια σωστή διατροφή μπορεί τελικά να επιδράσει θετικά ακόμα και στο μαύρισμα. Εμπλουτίζοντας το διαιτολόγιο μας με τροφές πλούσιες που βοηθούν στη φυσική παραγωγή μελανίνης και συνδυάζοντας τα παραπάνω βήματα μπορούμε να δούμε τα επιθυμητά αποτέλεσμα και μάλιστα ακίνδυνα.

Τέτοιες τροφές είναι:

  • Τα καροτενοειδή δηλαδή τρόφιμα που περιέχουν καροτίνη και βιταμίνη Α. Τέτοια είναι τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά και φρούτα όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, τα βερίκοκα και οι πολύχρωμες πιπεριές.
  • Η βιταμινή B που την βρίσκουμε στα αυγά, τα ψάρια, και τα αμύγδαλα.
  • Η βιταμίνη C που την βρίσκουμε όπως είναι γνωστό στα εσπεριδοειδή, στα πράσινα λαχανικά και βοηθούν στην αναδόμηση του κολλαγόνου.
  • Η βιταμίνη Ε που βοηθάει στην αποφυγή δυσχρωμιών, ενυδατώνει το δέρμα και βρίσκεται κρυμμένη στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και τα ψάρια.
  • Το πράσινο τσάι, το φασκόμηλο και το τσάι του βουνού έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB λόγω των αντιοξεδιωτικών ιδιοτήτων τους.

Μπορούμε να απολαύσουμε ξένοιαστοι το καλοκαίρι μας και τον όμορφο ήλιο αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το αντιηλιακό, το καπέλο και να φροντίζουμε με σωστή διατροφή και ενυδάτωση τον οργανισμό μας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News