Εμμηνόπαυση: Το πιο ενοχλητικό σύμπτωμα - Εμφανίζεται χρόνια πριν τη διακοπή της περιόδου

Υγεία
Εμμηνόπαυση: Το πιο ενοχλητικό σύμπτωμα - Εμφανίζεται χρόνια πριν τη διακοπή της περιόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα συμπτώματα που παρουσιάζει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση φαίνεται ότι μπορεί να εμφανιστούν και να ταλαιπωρήσουν τις γυναίκες χρόνια πριν την διακοπή της εμμήνου ρύσεως!

Διαταραχές της διάθεσης και του ύπνου και νυχτερινές εφιδρώσεις είναι μόλις μερικά από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Μήπως όμως μπορούν να εμφανιστούν αρκετά νωρίτερα; Νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Menopause, απαντά θετικά, καθώς αναδεικνύει ότι πρώιμα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν πολύ πριν σταματήσει η έμμηνος ρύση στις γυναίκες, όπως αναφέρει το ygeiamou.gr. 

«Οι γυναίκες σε προχωρημένο αναπαραγωγικό στάδιο που έχουν τακτική έμμηνο ρύση, αλλά παρατηρούν αλλαγές στη διάρκεια ή το μήκος του κύκλου, μπορεί να εμφανίσουν πολλά συμπτώματα που συνήθως σχετίζονται με το μεταβατικό στάδιο της εμμηνόπαυσης» επισημαίνει η συγγραφέας της μελέτης δρ. Yamnia Cortés, επίκουρη καθηγήτρια στη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας – Chapel Hill στο Durham της Νέας Υόρκης.

Κατά την περίοδο της περιεμμηνόπαυσης, που προηγείται της εμμηνόπαυσης, η παραγωγή των οιστρογόνων μειώνεται. Οι γυναίκες βιώνουν συνήθως τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση μεταξύ των ηλικιών 40 και 58 ετών, σύμφωνα με τη Βορειοαμερικανική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (NAMS).

Για την παρούσα μελέτη, περισσότερες από 350 γυναίκες ηλικίας 35 έως 55 ετών συμπλήρωσαν μια έρευνα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εμμηνορροϊκού τους κύκλου και τα συμπτώματα που μερικές φορές σχετίζονται με την εμμηνόπαυση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News