Το Top10 των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακή αποτοξίνωση παγκοσμίως - Η κατάταξη της Αθήνας

Υγεία
Το Top10 των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακή αποτοξίνωση παγκοσμίως - Η κατάταξη της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την κατάταξη των προορισμών αναλύθηκαν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία για κάθε πόλη σε κατηγορίες που σχετίζονται με τη χαλάρωση, τις δραστηριότητες, την ασφάλεια και το διαδίκτυο

Επτά ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των δέκα πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακή αποτοξίνωση παγκοσμίως σύμφωνα με το InsureMyTrip, με την Αθήνα να βρίσκεται πολύ κάτω από το Top 10, στην 41η θέση της κατάταξης, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 6,15 στα 10.

Τη λίστα με τους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς για ψηφιακή αποτοξίνωση συμπληρώνουν το Μαρακές, το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι.

Κορυφαία στη λίστα είναι η Πράγα της Τσεχίας με συνολική βαθμολογία 7,96 στα 10. Η Πράγα, γνωστή ως “Η πόλη των εκατό πύργων”, σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε όλες τις μετρήσεις, ιδιαίτερα στο ποσοστό των κατοίκων που ζουν κοντά σε ζώνες χωρίς αυτοκίνητο σε ποσοστό 82% και μέσο χρόνο ταξιδιού 16 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για μία εξαιρετική πόλη για να εξερευνήσει κάποιος με τα πόδια χωρίς να χρειάζεται να διασχίσει πολυσύχναστους δρόμους.

Η Πράγα ήταν ένατη μεταξύ 53 πόλεων για τη χαλάρωση, με βαθμολογία 7,98, τρίτη για τις δραστηριότητες (7,58) και έβδομη για την ασφάλεια (8,54). Ούσα μια από τις πιο πράσινες πόλεις στον κόσμου, είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης.

Η Ρώμη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με συνολική βαθμολογία 7,65. Πλούσια σε ιστορία και με εμβληματικά αξιοθέατα όπως το Κολοσσαίο και το Βατικανό, δεν είναι περίεργο που αυτή η πόλη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τις “Δραστηριότητες” (8,49). Η βαθμολογία αυτή ενισχύθηκε επειδή διαθέτει περισσότερες από 2.000 βραδινές ξεναγήσεις, μέση βαθμολογία 4,3/5 για τα πάρκα και το 52% των κατοίκων ζει κοντά σε ζώνη χωρίς αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η Ρώμη έχασε την πρώτη θέση λόγω χαμηλών βαθμολογιών για τη χαλάρωση (7,08) που βρίσκεται στην 33η θέση του καταλόγου και την ασφάλεια (5,29) που βρίσκεται στην 35η θέση. Το Άμστερνταμ της Ολλανδίας και η Λισαβόνα της Πορτογαλίας ακολουθούν από κοντά με συνολικές βαθμολογίες 7,6 και 7,58, αντίστοιχα.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα (68%) των κατοίκων του Άμστερνταμ ζουν κοντά σε ζώνη χωρίς αυτοκίνητο, καθιστώντας την πόλη την όγδοη καλύτερη σε αυτό το κριτήριο. Γνωστή ως μία από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις, οι στατιστικές δείχνουν ότι το 63% των κατοίκων του Άμστερνταμ χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατό τους.

Η Κοπεγχάγη της Δανίας είναι η κορυφαία πόλη για ψηφιακή αποτοξίνωση. Η πόλη σημείωσε υψηλή βαθμολογία για την ασφάλεια, στην όγδοη θέση του καταλόγου με βαθμολογία 8,32. Κατά την εξέταση των πόλεων με τις χαμηλότερες βαθμολογίες εμφανίζεται η Νέα Υόρκη, η οποία κατατάσσεται στην έβδομη δυσμενέστερη θέση συνολικά.

Φαίνεται ότι η Νέα Υόρκη δεν είναι μια καλή πόλη για να επισκεφτεί κανείς για ψηφιακή αποτοξίνωση, εν μέρει λόγω της απίστευτης συνδεσιμότητάς της στο διαδίκτυο. Ήταν η 10η χαμηλότερη στη λίστα για την έλλειψη συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο, ενώ τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ασύρματο διαδίκτυο είναι διαθέσιμο στο 99,7% των κατοίκων της Νέας Υόρκης.

Τα μέρη με λιγότερη πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι καταλληλότερα για τους ταξιδιώτες που κάνουν ένα διάλειμμα από τις οθόνες, καθώς υπάρχει λιγότερος πειρασμός να μπουν στο διαδίκτυο.

Η Βομβάη της Ινδίας χαρακτηρίζεται η λιγότερο ευνοϊκή πόλη για να επισκεφθεί κάποιος για να κάνει μια ψηφιακή αποτοξίνωση, με βαθμολογία 5,05. Είχε την τέταρτη χαμηλότερη βαθμολογία για τη χαλάρωση με 5,1, κυρίως λόγω της μέσης βαθμολογίας των ιαματικών λουτρών της (7,69/10). Το ποσοστό των κατοίκων που ζουν κοντά σε ζώνη χωρίς αυτοκίνητο στη Βομβάη είναι επίσης μόλις 16%.

Η Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκεται στις 10 τελευταίες θέσεις με βαθμολογία 5,57, ενώ το Γιοχάνεσμπουργκ είναι η μόνη αφρικανική πόλη με 5,88.

Για την κατάταξη των προορισμών αναλύθηκαν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία για κάθε πόλη σε κατηγορίες που σχετίζονται με τη χαλάρωση, τις δραστηριότητες, την ασφάλεια και το διαδίκτυο. Η κατηγοριοποίηση βασίστηκε σε βαθμολογία από το 0 έως το 10.

Το Top 10 των πόλεων που ενδείκνυνται για ψηφιακή αποτοξίνωση: 

  1. Πράγα, Τσεχία (7,96)
  2. Ρώμη, Ιταλία (7,65)
  3. Άμστερνταμ, Ολλανδία (7,60)
  4. Λισαβόνα, Πορτογαλία (7,58)
  5. Κοπεγχάγη, Δανία (7,53)
  6. Μαρακές, Μαρόκο (7,49)
  7. Χονγκ Κονγκ, Κίνα (7,46)
  8. Ντουμπάι, ΗΑΕ (7,44)
  9. Μαδρίτη, Ισπανία (7,36)
  10. Στοκχόλμη, Σουηδία (7,26)
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News