Γιατί όταν ξυπνάτε το πρωί η κοιλιά σας είναι πιο επίπεδη από ό,τι συνήθως

Υγεία
Γιατί όταν ξυπνάτε το πρωί η κοιλιά σας είναι πιο επίπεδη από ό,τι συνήθως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν όμως νιώθετε φουσκωμένοι το πρωί περισσότερο από όσο θα έπρεπε, μπορεί να οφείλεται στην κατακράτηση νερού - Πως μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα

Όταν ξυπνάτε το πρωί, δεν είναι ασυνήθιστο το γεγονός, να βλέπετε την κοιλιά σας λίγο πιο επίπεδη από ό,τι ήταν πριν πέσετε για ύπνο.

Ο λόγος που η κοιλία μας είναι πιο επίπεδη το πρωί

Ο λόγος, που η κοιλιά σας δεν είναι φουσκωμένη το πρωί είναι επειδή πολλά από τρόφιμα (αν όχι όλα) που φάγατε την προηγούμενη μέρα έχουν χωνευτεί. Ως αποτέλεσμα, δεν αντιμετωπίζετε κανένα φούσκωμα. Εκτός όμως από την πέψη των τροφών, το σώμα σας έχει επίσης επεξεργαστεί το νερό.

Συνήθως, το σώμα απαλλάσσεται από το νερό μέσω της εφίδρωσης και της ούρησης, αλλά και όταν αναπνέετε. Καθώς τα όργανά σας αντλούν αίμα, εκκρίνουν επίσης νερό. Η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε την τουαλέτα μετά το πρωινό ξύπνημα είναι απλώς επειδή πρέπει να διώξετε το επιπλέον νερό από το οποίο το σώμα σας.

Που οφείλεται το φούσκωμα

Εάν όμως νιώθετε φουσκωμένοι το πρωί περισσότερο από όσο θα έπρεπε, μπορεί να οφείλεται στην κατακράτηση νερού που προκαλείται από την άρση βαρών, τις ορμονικές αλλαγές ή την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο την προηγούμενη ημέρα.

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα 

Αν θέλετε να μη νιώθετε φουσκωμένοι είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες τόσο σε αδιάλυτες όσο και διαλυτές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν το παχύ έντερο να αποβάλει τα απόβλητα.

Μπορείτε επίσης να πίνετε τσάι μέντας για να ανακουφίσετε τη δυσπεψία και τα αέρια. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη περισσότερων υγρών και γενικά η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News