Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν μαστογραφίες τέλος Μαρτίου σε 1,3 εκατ. γυναίκες –Πως κλείνονται τα ραντεβού

Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν μαστογραφίες τέλος Μαρτίου σε 1,3 εκατ. γυναίκες –Πως κλείνονται τα ραντεβού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις θα μπορούν σύντομα να κάνουν όλοι οι πολίτες της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης που ξεκινά το υπουργείο Υγείας - Θα πραγματοποιούνται κυρίως σε ιδιωτικές μονάδες υγείας με τις οποίες θα συνάψει σύμβαση ο ΕΟΠΥΥ

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις θα μπορούν σύντομα να κάνουν όλοι οι πολίτες της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης που ξεκινά το υπουργείο Υγείας.

Οι εξετάσεις αυτές, θα καλύψουν όλο τον πληθυσμό σταδιακά. 

Θα πραγματοποιούνται κυρίως σε ιδιωτικές μονάδες υγείας με τις οποίες θα συνάψει σύμβαση ο ΕΟΠΥΥ, ανεξάρτητα από τις υπάρχουσες συμβάσεις.

Τα κονδύλια για τις δωρεάν εξετάσεις θα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η αρχή θα γίνει από τις μαστογραφίες τις οποίες θα μπορούν να κάνουν από τέλος Μαρτίου οι γυναίκες με βάση την ηλικιακή ομάδα που θα ορισθεί.

«Ήδη ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα και είναι έτοιμο να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού, είναι το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός που θα φέρει και το όνομα της Φώφης Γεννηματά, όπου για πρώτη φορά εκμεταλλευόμενοι την άρτια λειτουργία της εμβολιαστικής κάλυψης και του εμβολιαστικού προγράμματος του πληθυσμού θα αποστέλλεται SMS σε πρώτη φάση σε 1.300.000 γυναίκες, προκειμένου να κάνουν τη δωρεάν μαστογραφία και αντιστοίχως τα αποτελέσματά τους να εξεταστούν από έναν γιατρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Economist.

Η διαδικασία για ραντεβού

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, στις ηλικιακές ομάδες που θα επιλέγονται κάθε φορά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, θα αποστέλλεται sms στο κινητό προκειμένου να ενημερώνεται ο πολίτης ότι δικαιούται δωρεάν εξέταση.

Στη συνέχεια θα μπορεί να επιλέξει μία διαγνωστική μονάδα που θα βρίσκεται κοντά του ώστε να κλείνει το ραντεβού.

Τα διαθέσιμα ραντεβού θα είναι προσβάσιμα και μέσω της εφαρμογής MyHealth του υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, ενώ μελετάται να γίνεται και απ΄ ευθείας κλείσιμο ραντεβού μέσω των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Μόλις ολοκληρωθεί το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού με τις μαστογραφίες, θα ακολουθήσουν και άλλες δωρεάν εξετάσεις.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, από τον Ιούλιο και μετά, θα ξεκινήσουν τα προγράμματα που έχουν να κάνουν με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News