Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιο εμβόλιο παρουσιάζει υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων

Υγεία
Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιο εμβόλιο παρουσιάζει υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας για τη μετάλλαξη Όμικρον και τα εμβόλια Sputnik V και Pfizer

Τα επίπεδα αντισωμάτων κατά της μετάλλαξης Όμικρον Με τα εμβόλια Sputnik V και της Pfizer δείχνει νέα έρευνα.

Ειδικότερα, μια μικρή προκαταρκτική εργαστηριακή έρευνα έδειξε ότι τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά του στελέχους Όμικρον σε άτομα που είχαν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν μειώθηκαν τόσο πολύ όσο σε εκείνα τα άτομα που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer.

Το αποτέλεσμα της έρευνας για τη μετάλλαξη Όμικρον και τα εμβόλια Sputnik V και Pfizer

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Σπαλαντσάνι της Ιταλίας με τη συμμετοχή Ρώσων επιστημόνων και χρηματοδοτήθηκε από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο εμπορεύεται το Sputnik V στο εξωτερικό, έδειξε ότι η εξουδετερωτική δράση των αντισωμάτων κατά του στελέχους Όμικρον στους εμβολιασθέντες με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι δύο φορές υψηλότερη από αυτή που δημιουργείται στους εμβολιασθέντες με το εμβόλιο της Pfizer.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα δείγματα που ελήφθησαν τρεις έως έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου έδειξαν ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων στους λήπτες δύο δόσεων Sputnik V ήταν πιο ανθεκτικά στην Όμικρον από ό,τι σε εκείνους που εμβολιάστηκαν με το Pfizer.

Το αποτέλεσμα της έρευνας βασίσθηκε σε δείγμα 51 ατόμων που είχαν κάνει το εμβόλιο Sputnik-V και σε δείγμα 17 ατόμων που είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Όλοι τους είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News