Υγεία

Ποιες δραστηριότητες ωφελούν στην υγιή σεξουαλική ζωή

Οι δραστηριότητες που αποδεδειγμένα βελτιώνουν την σεξουαλική λειτουργία και ρυθμίσουν τυχόν δυσλειτουργίες

Η βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας και απόλαυσης είναι εφικτή, αρκεί να αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που αποδεδειγμένα ωφελούν.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν ότι όσο πιο συχνά ασκείται ένα άτομο τόσο πιο σπάνιο είναι να εμφανίσει σεξουαλική δυσλειτουργία.

Στην έρευνα πήραν μέρος και παρατηρήθηκαν πάνω από 6.000 ποδηλάτες, δρομείς και κολυμβητές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα την ένταση της εβδομαδιαίας δραστηριότητάς τους.

Οι ερευνητές συνέκριναν την εβδομαδιαία φυσική δραστηριότητα των αθλητών με την αναφερθείσα σεξουαλική τους λειτουργία εστιάζοντας συγκεκριμένα στα ενδεχόμενα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών και τις εμπειρίες των γυναικών ως προς τη σεξουαλική δυσλειτουργία, την ικανοποίηση και τη διέγερση, σύμφωνα με το ygeiamou.gr.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι άνδρες που έτρεχαν για 4,5 ώρες εβδομαδιαίως περίπου 13 χιλιόμετρα ανά ώρα ήταν 23% λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν στυτική δυσλειτουργία.

Οι γυναίκες που έτρεχαν με την ίδια ταχύτητα για τέσσερις ώρες την εβδομάδα ήταν 30% λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία.

Οι άνδρες που έκαναν ποδήλατο για περίπου 10 ώρες την εβδομάδα και περίπου 25 χιλιόμετρα την ώρα ήταν 22% λιγότερο πιθανό να βιώσουν στυτική δυσλειτουργία συγκριτικά με άνδρες που έκαναν ποδήλατο μόλις δύο ώρες εβδομαδιαίως. Αλλά ακόμα και εκείνοι που χρησιμοποιούσαν το ποδήλατό τους πολύ λιγότερο από 10 ώρες εβδομαδιαίως είχαν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν έκαναν καθόλου.

Οι γυναίκες ανέφεραν πιο ικανοποιητικούς οργασμούς και ταχύτερη διέγερση με κάθε αύξηση του χρόνου που περνούσαν κάνοντας ποδήλατο, ειδικά όσες ξεπερνούσαν τις 5,5 ώρες ποδηλασίας σε μεσαία ένταση την εβδομάδα.

Όσο για το γιατί ενδέχεται η άσκηση να βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία, η απάντηση φαίνεται πως έγκειται στην καλύτερη ροή του αίματος στα σεξουαλικά όργανα των δύο φύλων.

(φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια