Δημιουργός εμβολίου AstraZeneca: Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε κάθε έξι μήνες τον κόσμο

Υγεία
Δημιουργός εμβολίου AstraZeneca: Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε κάθε έξι μήνες τον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας εκ των δημιουργών του εμβολίου της Οξφόρδης AstraZeneca υποστηρίζει πως η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων δύο φορές τον χρόνο «δεν είναι βιώσιμη»

Η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων δύο φορές τον χρόνο «δεν είναι βιώσιμη», σύμφωνα με τον Andrew Pollard, ένα εκ των δημιουργών του εμβολίου της Οξφόρδης AstraZeneca και πρόεδρο της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - επί του θέματος σε αγγλικό περιοδικό χθες Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

«Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες [...]. Κρίνεται αναγκαίο μελλοντικά να στοχεύσουμε στους ευάλωτους, αντί να χορηγούμε δόσεις σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών [...]. Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα για να διαπιστωθεί αν, πότε και πόσο συχνά όσοι είναι ευάλωτοι θα χρειάζονται πρόσθετες δόσεις». Ακόμα, ο ίδιος αναφέρθηκε με αισιόδοξα λόγια στην πορεία της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι «τα χειρότερα πέρασαν, πρέπει απλώς να περάσει και ο χειμώνας [...]. Κάποια στιγμή, η κοινωνία πρέπει να ξανανοίξει [...]. Όταν θα ανοίξουμε, θα υπάρξει μια αρχική περίοδος έξαρσης λοιμώξεων. Γι' αυτό ο χειμώνας δε θα ήταν και η καλύτερη εποχή για να ανοίξουμε».

Τέλος, ο κ. Pollard εξέφρασε αυστηρή προειδοποίηση για τις επικίνδυνες συνέπειες της παραπληροφόρησης αναφορικά με τα εμβόλια, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και «ακούσια» σχόλια από πολιτικούς μπορούν να επιφέρουν ολέθριες συνέπειες. Όπως είπε, «ας πούμε, απλώς, ότι σχόλια που έγιναν στην κεντρική Ευρώπη επηρέασαν τους ανθρώπους στην Αφρική».

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News