Κορωνοϊός: Το παραδοσιακό μοντέλο διατροφής ανάχωμα στην πανδημία (βίντεο)

Υγεία
Κορωνοϊός: Το παραδοσιακό μοντέλο διατροφής ανάχωμα στην πανδημία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σωστή διατροφή θωρακίζει από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τους ειδικούς

Κυρίαρχο ρόλο στην προάσπιση της φυσικής άμυνας του οργανισμού και όπλο κατά την εξουδετέρωση της covid 19 μπορεί να παίξει η σωστή διατροφή, καθώς με τη επιλογή των κατάλληλων τροφών μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά η φυσική άμυνα του οργανισμού, ιδιαιτέρως σε καιρούς πανδημίας σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.

Η φυτοφαγία και η ψαροφαγία καθώς αποτελούν πηγή άφθονων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D, έχοντας παράλληλα αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, έρχονται πρώτες στη λίστα ενώ τροφές όπως οι κόκκινες πιπεριές, το λάχανο ,τα θαλασσινά ,τα φασόλια και οι ξηροί καρποί φαίνεται πως αποτελούν πρώτης τάξεως φυσική θεραπεία απέναντι στον ιό μιας και είναι εξαιρετικές πηγές ψευδαργύρου, σελινιού και βιταμίνης c, στοιχεία που κρίνονται απαραίτητα εάν κάποιος νοσήσει.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο ενώ διαλέγουν με προσοχή τις τροφές που θα συμβάλλουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό στους ίδιους μια καλή υγεία και ευεξία ενώ δε λείπουν και εκείνοι που το αμελούν .

Η επαρκής πρόσληψη τροφής είναι σημαντική καθώς το σώμα χρειάζεται ενέργεια, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα για να ανακάμψει μετά από μια βαριά νόσο.

Λαμβάνοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, ανοικοδομούνται οι μύες, διατηρείται σε καλή κατάσταση το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αυξάνονται τα ενεργειακά επίπεδα του οργανισμού, συμβάλλοντας στην άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες μετά από βαριά νόσο.

(φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News