ΙΣΗ: Θετική εξέλιξη η αναμνηστική δόση κατ’ οίκoν και απο τους ιδιώτες γιατρούς

Υγεία
ΙΣΗ: Θετική εξέλιξη η αναμνηστική δόση κατ’ οίκoν και απο τους ιδιώτες γιατρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, εκφράζει την ικανοποίησή του, για την άμεση ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Μάριου Θεμιστοκλέους, αναφορικά με τη δυνατότητα διενέργειας της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19, κατ’ οίκον στους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην μετακίνηση, από τους ιδιώτες γιατρούς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο Σύλλογος, «πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια για τη θωράκιση της ανοσίας των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν πρώτοι το εμβόλιο, καθοριστική για την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών κατά της Covid-19».

Αμοιβές γιατρών και φαρμακοποιών

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι από τον Αύγουστο, για κάθε νέο ραντεβού για εμβολιασμό που κλείνεται από γιατρό ή φαρμακοποιό σε πολίτη, η αμοιβή είναι 10 ευρώ. Την δυνατότητα αυτή έχουν όλοι οι γιατροί και φαρμακοποιοί, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν ή όχι στο πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού.

Σχετικά με την συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στην επιχείρηση "Ελευθερία", υπενθύμισε ότι οι γιατροί αμείβονται με 20 ευρώ για εμβολιασμό στο ιατρείο τους και 50 ευρώ για κατ' οίκον εμβολιασμό. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τις αρχές Αυγούστου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότεροι από 1000 ιδιώτες γιατροί, και μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο σύστημα εμβολιασμού 159 ιδιώτες γιατροί και 14 πολυϊατρεία. Από τους ιδιώτες γιατρούς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 1110 εμβολιασμοί, 250 εμβολιασμοί στα ιατρεία και 860 κατ οίκον εμβολιασμοί. Το πρόγραμμα των ιδιωτών γιατρών, διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, δεν αφορά αναμνηστικές δόσεις.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην θωράκιση του συστήματος με αφορμή τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τόνισε ότι υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας του προγράμματος και κυρίως δεν υπάρχει καμία ανοχή σε περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News