Ζάχαρη: Η διακοπή της μπορεί να σώσει εκατ. ζωές καθώς και δισ. δολάρια

Υγεία
Ζάχαρη: Η διακοπή της μπορεί να σώσει εκατ. ζωές καθώς και δισ. δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρενάτα Μίχα, αναπληρώτρια Καθηγήτρια της διατροφής του ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας «τόνισε» τα ιδιαίτερα οφέλη από την μείωση της ζάχαρης στα συσκευασμένα προϊόντα

Τα επιπλέον σάκχαρα τα οποία εμπεριέχονται στις περισσότερες επεξεργασμένες τροφές καθώς και στα συσκευασμένα τρόφιμα, είναι γνωστό ότι είναι από την μία δύσκολο να αποφευχθούν, από την άλλη όμως είναι συνώνυμα της παχυσαρκίας, των καρδιακών νοσημάτων καθώς και του διαβήτη.

Για αυτό το λόγο, από τον 2018 έτρεχε μία εξαιρετικά σημαντική έρευνα από την Υπηρεσία Υγείας της Νέας Υόρκης με στόχο την καταπολέμηση της ζάχαρης, η οποία ολοκληρώθηκε φέτος το 2021.

Η αναπληρώτρια Καθηγήτρια της διατροφής του ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, Ρενάτα Μίχα, μίλησε για αυτή την έρευνα τονίζοντας τα μεγάλα οφέλη που έχει ο άνθρωπος ατομικά και συλλογικά, με την μείωση της.

Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ανάλυση, απευθύνεται κυρίως στις εταιρείες τροφίμων όπου η Υπηρεσία Υγείας της Νέας Υόρκης τις ωθεί  να μειώσουν σταδιακά την περιεκτικότητα της ζάχαρης στα συσκευασμένα προϊόντα σε εθνικό επίπεδο.

«Από την μείωση της ζάχαρης, θα  μπορούσαν να εξοικονομηθούν 160 δις δολάρια που αντιστοιχούν σε 160. εκατ. ευρώ»

Η κ. Μίχα πρόσθεσε ότι από την έρευνα βρήκαμε ότι περιορίζοντας την ζάχαρη κατά 20 % στα τρόφιμα και κατά 40% στα ροφήματα όπως είναι τα αναψυκτικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Αμερική 2,5 εκατ. περιπτώσεις  καρδιακών  νοσημάτων καθώς  και 750,000 περιπτώσεων διαβήτη.

Μέσω μιας συνολικής και ουσιαστικής στρατηγικής για την καταπολέμηση των πρόσθετων σακχάρων στα τρόφιμα  τα είναι πολλά κυρίως στην υγεία, στην εξοικονόμηση, στην αποσυμφόρηση του εθνικού συστήματος υγείας καθώς και σε άλλους τομείς.

Φωτογραφία: UNSPLASH 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News