Κορωνοϊός: Άτομα άνω των 40 ετών με διαβήτη τύπου 1 είναι πιθανότερο να νοσηλευθούν

Υγεία
Κορωνοϊός: Άτομα άνω των 40 ετών με διαβήτη τύπου 1 είναι πιθανότερο να νοσηλευθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αποτελέσματα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής μελέτης

Οι άνθρωποι άνω των 40 ετών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον κορωνοϊό, γιατί αν αρρωστήσουν με Covid-19, είναι πιθανότερο να χρειαστούν νοσηλεία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Η έρευνα δείχνει ότι οι μεσήλικες διαβητικοί κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές της Covid-19 σε σχέση με τους ασθενείς κάτω των 40 ετών.

Τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 και Covid-19 σπάνια εμφανίζουν σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα και συχνά παραμένουν ασυμπτωματικά. Αντίθετα, οι ενήλικες διαβητικοί με κορωνοϊό έχουν συχνότερα αναπνευστικές δυσκολίες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Κάρλα Ντεμετέρκο-Μπέγκρεν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism», μελέτησαν στοιχεία για 767 ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και Covid-19, από τους οποίους το 54% ήταν έως 18 ετών, το 32% 19-40 ετών και το 14% άνω των 40 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι οι τελευταίοι ήταν επτά φορές πιθανότερο να νοσηλευθούν λόγω της Covid-19 σε σχέση με τους νεότερους. Κανένας από την ηλικιακή ομάδα έως 18 ετών δεν πέθανε από τον κορωνοϊό, έναντι δύο θανάτων στην ομάδα 19-40 και τριών θανάτων μεταξύ των άνω των 40 ετών.

Οι διαβητικοί μεγαλύτερης ηλικίας με Covid-19 ήταν πιθανότερο να εμφανίσουν επιπλοκές όπως η διαβητική κετοξέωση και η σοβαρή υπογλυκαιμία. Η ομάδα αυτή είχε επίσης μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων με παχυσαρκία, υπέρταση, καρδιαγγειακή ή χρόνια νεφρική νόσο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News