Μονοκλωνικά αντισώματα: Πως θα γίνεται η χορήγηση τους

Ελλάδα
Μονοκλωνικά αντισώματα: Πως θα γίνεται η χορήγηση τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια άτομα θα έχουν προτεραιότητα στην χορήγηση τους

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι σχετικές συζητήσεις για τα μονοκλωνικά αντισώματα στην χώρας μας τα οποία θα έρθουν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.

Η διάθεση τους θα είναι δωρεάν, θα χορηγούνται πριν από την νοσηλεία σε ασθενείς με υποκείμενη νοσήματα που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε διαβητικούς, παχύσαρκους, υπέργηρους και άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, σε ερώτηση για τα μονοκλωνικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως πρόσφατα δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό για την χρήση των μονοκλωνικών και ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο που θα έρθει άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα την προμήθειά τους.

«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι πίσω από αυτή την ιστορία των μονοκλωνικών, που έσπευσε χθες να αξιοποιήσει το σύνολο της αντιπολίτευσης, κρύβονταν η προσπάθεια διαφόρων να δημιουργήσουν θέματα και αμφιβολίες σε ότι αφορά τον εμβολιασμό. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το εμβόλιο είναι το βασικό εργαλείο για να θωρακιστούμε απέναντι στη νόσο», είχε τονίσει ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News