Βρετανία: Υψηλά ποσοστά μετάδοσης κορονωϊού στα παιδιά 12-15 ετών

Ελλάδα
Βρετανία: Υψηλά ποσοστά μετάδοσης κορονωϊού στα παιδιά 12-15 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών 12-15 ετών που δεν έχουν ακόμη νοσήσει από τη νόσο Covid-19, κάποια στιγμή θα προσβληθούν», ανέφερε ο αρχίατρος της Αγγλίας, Κρις Ουίτι

Ο αρχίατρος της Αγγλίας, Κρις Ουίτι, δήλωσε ότι τα παιδιά σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης από τη νόσο Covid-19 και πως χωρίς εμβολιασμό, σχεδόν όλα τα άτομα ηλικίας 12-15 ετών θα μολυνθούν κάποια στιγμή.

«Αναπόφευκτα, υπάρχει σημαντική μετάδοση του ιού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Στην πραγματικότητα, η ηλικιακή ομάδα για την οποία ασχολούμαστε είναι εκείνη η οποία παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό μετάδοσης με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα» αναφέρει ο Ουίτι ενώπιον βουλευτών,  σε μια ειδική συνάντηση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει εμβολιασμούς σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών.

Ο Κρις Γουάιτ υποστήριξε πως η σύσταση εστιάζει αποκλειστικά στο όφελος που θα έχουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και το εν λόγω μέτρο δεν αποφασίστηκε για πολιτικούς λόγους ή προς όφελος των πιο ευάλωτων ενηλίκων.

Πρόσθεσε ότι αν και ο εμβολιαστικός προγραμματισμός θα δημιουργούσε αναστάτωση στα σχολεία, αυτή θα ισοσκελιστεί από την ενδεχόμενη αναστάτωση που θα προκαλούσε εάν οι μαθητές έπασχαν από κορωνοϊό. «Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών που δεν έχουν ακόμη νοσήσει από COVID, κάποια στιγμή θα προσβληθούν» ανέφερε.

«Δεν θα συμβεί   απαραίτητα τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες, αλλά θα μολυνθούν αργά ή γρήγορα, διότι είναι απίστευτα μεταδοτική… Ο εμβολιασμός θα μειώσει αυτόν τον κίνδυνο».

Με πληροφορίες από Reuters

(Φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News